El director general de la Policia Nacional denuncia una espiral de violència per "desestabilitzar l'estat de dret"

Ignacio Cosidó diu que en la manifestació de dissabte passat a Madrid hi va haver una "acumulació de grups" violents que no s'havia produït fins ara, però creu que és aviat per parlar d'una "estructura organitzada"

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ha denunciat aquest dijous que en les últimes setmanes s'està produint una "escalada de violència" que busca "desestabilitzar l'estat de dret", però ha garantit als ciutadans que la Policia té intenció de fer-hi front amb "fermesa, amb la llei a la mà i amb l'estat de dret".

Segons ha dit, la Policia té "informació" sobre estratègies per "provocar" els seus agents, però no pot confirmar que hi hagi una tàctica definida per acorralar policies, amb tècniques com denunciar un succés fictici perquè fer-los emboscades.

Segons Cosidó, en la manifestació de dissabte passat a Madrid hi va haver una "acumulació de grups" violents que no s'havia produït fins ara –els detinguts són de diversos llocs d'Espanya–, però creu que és aviat per parlar d'una "estructura organitzada".

A més, ha incidit en el fet que aquests grups són "absolutament marginals" i no representen ningú. Ho ha afirmat en entrevistes a Onda Cero i la Cope recollides per Europa Press.

En tot cas, ha anunciat que adoptarà noves mesures de protecció física i jurídica per als policies i ha defensat el projecte de llei de seguretat ciutadana, ja que segons ha dit, tot i que estigui sent "molt debatuda", un dels seus objectius "és tenir més capacitat per lluitar contra els violents".

Cosidó ha anunciat aquestes mesures després que gairebé 70 policies resultessin ferits en els actes violents que es van produir després de les anomenades Marxes de la Dignitat dissabte passat a la capital espanyola.

En concret, ha avançat noves mesures per protegir cames i turmells, que és on més trencaments i contusions es van produir, i també "millores" als escuts, que no van aguantar bé els impactes de les pedres.

Més continguts de