Societat 25/10/2017

El port de Barcelona ignora Colau i licita l'ampliació del moll Adossat

L'obra s'executarà en un termini de 19 mesos i permetrà en un futur l'arribada de nous creuers

Ara
2 min
Les obres es faran al moll Adossat i tindrà un pressupost de 39 milions d'euros

BarcelonaEl port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres l’inici de la licitació de l’ampliació del moll Adossat amb un pressupost de 39 milions d’euros. L’obra és part de les actuacions previstes per a l'ampliació del port, que inclou la construcció de molls al llarg del dic Est i del dic Sud, les dues infraestructures que es van construir per disposar d’aigües protegides on fer créixer el recinte portuari. En aquest sentit, Janet Sanz, tinenta d'alcalde d'Urbanisme, ha recordat que "és fonamental que s'escolti a la ciutadania per veure què opina. Som una ciutat amb port, no un port amb una ciutat". L'aprovació per l'ampliació del port ha rebut els vots en contra tant de l'Ajuntament de Barcelona, com de l'Ajuntament del Prat i d'un representant de la UGT present en la reunió del consell d'Administració del Port de Barcelona.

En concret, l'expansió del moll Adossat correspon al desenvolupament de molls previst al llarg del dic Est i permetrà, en un futur, la construcció de noves terminals de ferris i de creuers. I aquest és un dels requeriments que demana l'Ajuntament de la ciutat. "Volem veure si l'activitat que s'hi vol dur a terme es pot fer amb les instal·lacions actuals del port o si, realment és necessària aquesta ampliació", ha assegurat Janet Sanz.

Així mateix, el port de Barcelona també ha aprovat la licitació de la fase 2 de la urbanització de la ronda del Port, amb un pressupost inicial de 3,1 milions d’euros. L'actuació d'ampliació consisteix en la prolongació cap al sud del moll Adossat 2B que, actualment, està en fase de construcció. L’obra inclou la construcció d’una alineació de 476 metres de longitud i de 12 metres de calat, a més de l’ampliació posterior del moll Adossat 2B en una longitud d’uns 480 metres. A més, es construirà un nou taló 'ro-ro', infraestructura dedicada a l’operativa de ferris.

Licitació de la urbanització

Així mateix, el port de Barcelona també ha aprovat la licitació de la fase 2 de la urbanització de la ronda del Port amb un pressupost inicial de 3,1 milions d’euros. L’actuació consisteix en la reurbanització del tram IV de la ronda del Port, als voltants del moll Oest, per millorar la distribució de les circulacions viàries cap a l’interior del port i també cap als molls Oest i Contradic.

Amb aquest objectiu es construirà una rotonda que permetrà augmentar la capacitat i seguretat d’aquest vial, a més de millorar l’accessibilitat per als vianants.

L'actuació, que es portarà a terme sobre una superfície de 33.252 m2 i durant un període d’11 mesos i mig, donarà resposta a les diferents necessitats en matèria de mobilitat existents a la zona i també donarà continuïtat a les actuacions ja realitzades.

stats