Societat 13/05/2019

La pràctica del 'mindfulness' és eficaç per tractar els infants amb TDAH

Redueix la inatenció, la hiperactivitat i la impulsivitat que presenten aquests nens

Acn
1 min
El nen va morir a l'Hospital Sant Joan de Déu per lesions greus.

BarcelonaLa pràctica del 'mindfulness' o atenció plena és eficaç per tractar els infants amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), segons un estudi realitzat per professionals de la unitat de TDAH de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La investigació assegura que aquesta pràctica redueix la inatenció, la hiperactivitat, la impulsivitat i la desregulació emocional que presenten aquests nens. El treball s'ha fet amb 120 pacients i revela una millora de la seva conducta, cosa que demostraria que podria ser una nova estratègia d'intervenció complementària al tractament farmacològic.

Els autors han analitzat l'evolució d'un grup de 60 pacients d'entre 7 i 12 anys que van fer 'mindfulness' i un grup que va rebre assessorament i intervencions psicoeducatives. El programa d'atenció plena consistia en participar durant 8 setmanes en una sessió setmanal de 75 minuts durant la qual s'ensenyaven exercicis que els nens després podien fer a casa.

Els resultats van posar de manifest que els infants que havien seguit aquest programa havien reduït els símptomes del TDAH, així com l'ansietat, en un grau més alt que els nens que havien seguit el tractament habitual per aquest trastorn. També s'observa una reducció de la irritabilitat i d'episodis d'enuigs.

Els autors de l'estudi han elaborat una guia que detalla els objectius i les pautes del 'mindfulness' en què recullen la metodologia i totes les activitats d'aquesta tècnica que han dissenyat per tractar els infants.

stats