Presó per al detingut per haver matat un botiguer al Guinardó

El jutjat l’investiga per homicidi i robatori violent amb instrument perillós

2 min
Una persona deixant un ram de flors davant les persianes del basar xinès

Presó sense fiança per al noi detingut per la mort de l’amo d’un basar xinès quan entrava a casa seva dijous a la nit, al barri del Guinardó de Barcelona. L’investiguen per homicidi i per robatori violent amb instrument perillós –la víctima va rebre una punyalada que li va causar la mort–. Després que els Mossos d’Esquadra hagin passat aquest matí el detingut a disposició del jutjat de guàrdia –el d’instrucció número 25–, s'ha decretat la presó preventiva per al noi, de 20 anys. La causa ara es traslladarà al jutjat d’instrucció número 11, que és el que li pertoca per la data en què es van produir els fets.

La hipòtesi és que l’agressor volia atracar l’home per robar-li el que portava quan arribava a casa després d’haver tancat el Basar Europa. La víctima vivia a la cantonada del carrer Telègraf amb la ronda Guinardó i el noi li va clavar una arma blanca que li va causar la mort. L’home va tenir temps de demanar auxili i de seguida el seu fill va baixar a ajudar-lo. Quan els efectius mèdics van arribar al lloc dels fets el van intentar reanimar sense èxit. Un mosso d’esquadra que estava fora de servei va atrapar el presumpte autor quan acabava de cometre l’atac.

Se sospita que l’agressor volia robar la recaptació del dia a l’home i no es descarta que l’hagués seguit des que havia abaixat les persianes del negoci, un establiment situat a 400 metres del lloc del crim. La víctima, Wemin Sun, tenia 50 anys i feia uns 20 anys que regentava un basar xinès a la rambla Volart del Guinardó. La botiga la portava ell amb la seva dona i a vegades els ajudava el seu fill –també tenien una filla que ara no viu al país–. L'assassinat –que judicialment es considera un homicidi sumat a un robatori violent– ha commogut des de dijous aquest barri de Barcelona.

L'espelma i el ram de flors a la porta d'entrada de l'edifici on vivia la víctima

Espelmes i rams de flors

L’endemà dels fets no van parar d’acumular-se espelmes i rams de flors davant les persianes abaixades del basar xinès. A la porta d’entrada de l’edifici on vivia l’home també s’hi va posar una espelma i un ram per recordar-lo. Els veïns es van mobilitzar per lamentar la mort del propietari de la botiga i també van demanar “més seguretat” per als carrers del Guinardó. Alguns van apuntar que abans del crim ja hi havia hagut robatoris a gent que va a peu per la zona, però no es recordava una violència tan extrema com la que va acabar amb la vida de l’home.

stats