Successos
Societat 21/09/2021

A presó una dona per la mort de la seva filla d'un any per desnutrició

La DGAIA s'ha fet càrrec de la germana gran i els Mossos també han denunciat el pare, que no convivia amb elles

2 min
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu

BarcelonaUn jutge de Granollers ha enviat provisionalment a la presó una dona per la mort de la seva filla de només un any dijous passat a l'autopista AP-7. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí i han confirmat fonts policials a l'ARA, la dona va aturar la furgoneta amb la qual viatjava amb les seves dues filles a l'àrea de servei del Montseny, a Llinars del Vallès, assegurant que la petita es trobava malament i tenia problemes per respirar. Equips d'emergències van intentar reanimar la criatura, que presentava símptomes evidents de desnutrició, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els Mossos també han denunciat el pare de les criatures, que no convivia amb elles. La germana gran, de quatre anys, ha quedat sota tutela de la direcció general d'Atenció a la Infància (DGAIA).

Els fets van tenir lloc el 16 de setembre a dos quarts de dotze del matí. La dona es va aturar en aquesta àrea de servei amb les dues criatures i va demanar ajuda per a la més petita, que no es trobava bé. Diferents persones van alertar el telèfon d'emergències 112. Els equips d'emergències es van desplaçar fins a l'àrea de servei i van intentar reanimar la petita, però ja no hi havia res a fer. Segons fonts policials, la nena ja estava morta. Els Mossos van detenir la mare de les criatures per un delicte de comissió per omissió d'homicidi. També van denunciar el pare, que no convivia amb la dona ni amb les criatures.

Segons fonts del TSJC, dissabte el jutge va interrogar la parella i va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a la dona i llibertat amb càrrecs per a l'home, a qui va retirar el passaport i va obligar a comparèixer periòdicament davant dels jutjats. Tots dos estan investigats per un homicidi per imprudència greu.

stats