Presó per a un home que drogava les seves víctimes per robar-les i abusar-ne sexualment

El van detenir en un local d'oci nocturn amb fàrmacs d'efectes sedants

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 10 de desembre un home acusat de tres robatoris amb violència i d'un delicte d'abús sexual. El detingut és un veí de Barcelona de 33 anys de nacionalitat xilena a qui també s'acusa d'utilitzar fàrmacs per anul·lar la voluntat de les seves víctimes. En el moment de la detenció, l'home era en un local d'oci nocturn i duia a sobre unes pastilles que actuen sobre el sistema nerviós central, amb propietats, entre d'altres, sedants, hipnòtiques i estabilitzadores de l'estat d'ànim, que també causen l'oblit temporal d'episodis viscuts.

La policia catalana manté la investigació oberta perquè no es descarten més víctimes a part de les tres que han presentat denúncia. El detingut va passar aquest dimecres, 13 de desembre, a disposició judicial del jutjat de guàrdia de l'Hospitalet de Llobregat, el qual va decretar-ne l'ingrés a presó. 

L’FBI ha detectat l’ús de més de 60 drogues per cometre assalts sexuals

La investigació en aquest cas es va iniciar el 2 de desembre després que una dona denunciés abusos sexuals per part d'un individu que havia conegut la nit abans. L'agressor, que l'havia acompanyat a casa, li havia ofert un te per beure i a partir d'aquell moment la dona assegura que no recorda res més. La denunciant va assegurar als agents que l'autor dels fets, a banda de drogar-la, li va sostreure, a ella i a la seva companya de pis, un telèfon mòbil, diners en efectiu i un rellotge.

Posteriorment, els investigadors van trobar dues víctimes més del presumpte autor dels fets les quals havien patit el mateix 'modus operandi' i havien estat víctimes, a casa també, de robatoris, però en aquests casos no es van cometre abusos sexuals. La investigació va esgrimir que les tres víctimes havien conegut l'autor dels fets en el mateix club nocturn privat de Barcelona.

Gràcies a les investigacions dutes a terme, es va localitzar i detenir el presumpte agressor el 10 de desembre en un local d'oci nocturn de la ciutat de Barcelona.