Presó permanent revisable per a l'assassí d'una nena a Vilanova i la Geltrú

La sentència considera que l'acusat també va agredir sexualment la menor

3 min
L'assassí confés entrant al bloc de pisos on van tenir lloc els fets

BarcelonaLa va agredir sexualment i la va matar. El jurat que va jutjar l'home acusat d'haver assassinat una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú el juny del 2018 no en va tenir cap dubte i per unanimitat va declarar culpable el processat. Ara l'Audiència de Barcelona ha emès la seva sentència per un assassinat "cruel" i "salvatge", en paraules de la fiscal del cas. El jutge, d'acord amb el veredicte del tribunal popular, ha condemnat l'home a la pena més alta que reconeix el Codi Penal espanyol, la presó permanent revisable. També afegeix a la condemna set anys més de presó pel delicte d'agressió sexual i obliga el condemnat a indemnitzar la família de la víctima amb 445.000 euros.

La nena va desaparèixer el 4 de juny del 2018 mentre recorria els pocs graons que separaven el pis dels seus avis del portal de la finca. El seu pare l'havia passat a recollir amb cotxe i els avis la van acomiadar a la porta de casa, com feien sempre. Però mai va arribar a sortir al carrer. El condemnat, que feia poques setmanes que havia tornat a viure a casa dels seus pares després d'un temps a l'estranger, la va arrossegar cap a dins del seu pis i la va assassinar en una de les habitacions. Segons la sentència, abans la va agredir sexualment.

Durant la investigació l'home sempre va defensar que la nena va entrar sola al pis i que la va matar perquè la va confondre amb un lladre. Al judici va fer gala d'una memòria selectiva, perquè va assegurar que no recordava exactament què havia passat en el moment dels fets i que només sentia que havia "lluitat" contra "una ombra". Però ni el jurat ni el jutge han cregut les seves explicacions.

La sentència recull que la nena "no va tenir cap possibilitat de defensar-se" perquè l'atac va ser "sobtat" i per "la notable diferència" de força. Segons el text, l'home "va incrementar de manera deliberada i innecessària" el dolor a la nena. Sobre la violació, el jutge argumenta, com va fer el jurat, que la víctima no portava pantalons, que tenia lesions a la zona genital i que duia una corretja al coll que "remet a una idea bastant òbvia de denominació sexual". També deixa clar que la menor "mai" hauria entrat al domicili de l'home per decisió pròpia i encara menys sense el seu permís. Pel que fa a l'assassinat, conclou que la nena tenia lesions causades amb un ganivet i que va morir per asfíxia.

Sense dubtes

"Dels múltiples indicis tinguts en compte pel jurat s'infereix sense dificultat que l'acusat va ser l'autor", diu la sentència, que enumera les diferències de pes i alçada entre el condemnat i la menor. Tot i que la defensa de l'home demanava un atenuant per reparació del dany, perquè ha ingressat "petites quantitats de diners" per indemnitzar la família, el jutge respon que és "irrellevant" a l'hora d'imposar la presó permanent revisable. També descarta aplicar cap eximent o atenuant per consum crònic de cocaïna, perquè el jurat va concloure que l'home no estava afectat per les drogues quan va cometre el crim i la violació.

El jutge li prohibeix que es pugui comunicar o aproximar a la família de la nena mentre sigui en presó permanent revisable i fins a un any després que s'hagi donat per completa la condemna. En cas que surti de la presó, li imposa uns quants anys de llibertat vigilada.

stats