Tribunals

A presó per haver provocat quatre incendis a Collserola

El van enxampar encenent noves fogueres

2 min
Un dels focs que ha cremat a Collserola en els últims mesos

BarcelonaAlguns dels últims focs a Collserola ja tenen autor conegut. Es tracta d'un home de 23 anys sense llar que ja ha ingressat preventivament a la presó. Segons ha sabut l'ARA, el responsabilitzen de l'incendi que va tenir lloc a la muntanya a finals de maig passat i de dos focs més a principis d'any a la zona d'Horta-Guinardó. De fet, al detingut, que aquest dimecres ha comparegut davant del jutjat de guàrdia, el van enxampar intentant encendre quatre fogueres més amb un encenedor a la mateixa zona el 26 de juny.

El jutjat de guàrdia, segons ha avançat El Periódico de Catalunya i ha pogut confirmar l'ARA, ha decretat la mesura de presó a petició de la Fiscalia. El jutge ha tingut en compte els riscos de fuga i de reiteració delictiva, ja que es tracta d'una persona que no té domicili conegut.

La Guàrdia Urbana va enxampar l'home in fraganti després que hagués encès quatre petites fogueres el 26 de juny, que els bombers van apagar ràpidament. Quan va veure venir els agents va fugir, però els agents el van enxampar. A sobre duia tres encenedors i cap utensili que indiqués, per exemple, que els focs que havia encès eren per escalfar-se menjar. El jutge opina que les fogueres haurien pogut generar un incendi greu.

Un llarg historial

Després d'arrestar-lo, l'home va quedar en llibertat i la investigació va passar a mans dels Mossos d'Esquadra. La policia catalana va concloure que l'home era el responsable dels quatre petits focs que s'havien hagut d'apagar aquell dia però estirant del fil els agents van comprovar que el presumpte piròman ja havia estat denunciat aquest any per tres focs més al districte d'Horta-Guinardó, el 8 i el 18 de gener i el 23 de maig.

Per aquest motiu el cas el continuarà investigant la instància que ja portava la causa d'aquests altres incendis, el jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona.

stats