Societat 30/10/2017

Ingressen a presó dos homes especialitzats en robatoris a cases d'urbanitzacions

Se'ls atribueix un total de 16 cops, principalment al Vallès Oriental i l'Anoia

Ara
1 min
Diversos objectes que s'han recuperat després de la investigació / MOSSOS D'ESQUADRA

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir el 24 d'octubre dos individus especialitzats en el robatori de cases unifamiliars d'arreu de Catalunya. Als lladres, de nacionalitat xilena i de 19 i 20 anys respectivament, se'ls atribueixen un total de 16 assalts a diferents urbanitzacions de l'Anoia, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat. Segons la investigació, els dos individus actuaven principalment durant el matí, entre les 09.00 i les 11.00 h, i el seu 'modus operandi' era el següent: s'asseguraven que no hi havia ningú a l'habitatge, saltaven el mur del jardí i buscaven alguna porta o finestra per trencar-la i poder accedir a l'interior del domicili. Un cop a dins robaven principalment joies i altres objectes de valor. Prèviament s'encarregaven de seleccionar l'objectiu, on arribaven amb un vehicle també robat.

La investigació es va iniciar fa dos mesos arran d'una informació que situava els arrestats en una organització especialitzada en robatoris a domicilis. Els agents van establir que hi havia un grup de tres persones que duien a terme els robatoris i que actuaven en diverses comarques de Catalunya. Segons fonts policials, la investigació es va centrar en determinar quina era la composició del grup de lladres, determinar la seva activitat delictiva i els seus moviments pel territori, identificar-ne tots els membres, a més de determinar els domicilis on podien amagar material robat.

El mateix dia de l'arrest els Mossos d'Esquadra també van dur a terme escorcolls en dos domicilis de Barcelona i un de Rubí. A l'interior hi van trobar diverses joies, principalment d'or, i eines per a la consumació dels robatoris. A banda, la policia va recuperar quatre vehicles, dos dels quals eren de gamma alta.

stats