Societat 21/04/2020

L'home condemnat per l'assassinat d'un senegalès a la Mina el 2012 s'escapa de la presó de Quatre Camins

El jutge ha emès una ordre de cerca i captura contra ell

M. R.
2 min
El centre penitenciari de Quatre Camins, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl 4 de gener del 2012 un home d'origen senegalès va morir assassinat a trets després de jugar a futbol amb altres compatriotes al barri de la Mina en un crim que va generar una onada de tensió a la zona entre les diferents comunitats i ètnies que hi conviuen. L'home que li va disparar era a la presó des de llavors. Però aquest dilluns es va fugar del centre de Quatre Camins aprofitant que feia tasques de manteniment a l'exterior del centre penitenciari, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts penitenciàries a l'ARA.

L'Audiència de Barcelona va condemnar el pres que ara s'ha fugat a 15 anys i mig de presó i el seu pare a 10 anys per instigar-lo a cometre el crim. Tot i que el pare va reconèixer que havia instat el seu fill a prendre mesures contra "els negres" que hi havia davant de casa seva perquè li havien "faltat al respecte", el jurat i la sentència van desestimar que es tractés d'un crim racista.

Ajudat per una altra persona

El pres es va poder fugar amb l'ajuda d'una persona, que el va recollir en cotxe quan estava fent tasques de manteniment a l'exterior del centre. L'home es va acostar a la parada d'autobús que hi ha a la primera zona d'accés a les instal·lacions penitenciàries i allà va ser auxiliat per un vehicle.

Fonts penitenciàries expliquen que l'intern feia anys que estava classificat en segon grau i que complia la condemna en un mòdul per a interns en règim semiobert de presó, perquè ja feia temps que gaudia de sortides per poder anar a treballar sense que mai s'hagués registrat cap incident. També havia gaudit d'una dotzena de permisos, segons aquestes mateixes fonts.

Els Mossos d'Esquadra han activat una ordre de cerca i captura contra l'home després que un jutjat de Granollers aprovés aquesta mesura per poder localitzar el pres fugat.

stats