Societat 30/07/2019

'Pride! Barcelona' presenta candidatura per acollir l'Europride 2022

La capital catalana competirà amb ciutats com Belgrad, Lisboa i Porto

Ara
1 min
Imatge d'arxiu d'una manifestació a favor de la llibertat sexual i afectiva a Barcelona, ciutat que presentarà la candidatura per a l'Europride 2022.

BarcelonaL'associació 'Pride! Barcelona' ha presentat aquest dilluns la candidatura per ser la ciutat que aculli el 2022 l'Europride, la celebració més gran dels drets LGTBI d'Europa i la que promou la visibilitat del col·lectiu. L'esdeveniment només s'ha celebrat dues vegades a l'Estat, el 2007 i el 2017, i totes dues a Madrid.

En un comunicat, l'entitat ha assegurat que Barcelona ha sigut, històricament, "pionera i innovadora en moltes àrees", i que va ser el lloc de naixement del moviment LGTBI espanyol, així com l'amfitrió del primer Orgull l'any 1977. Barcelona destinarà a la candidatura uns 870.000 euros per competir amb Belgrad (Sèrbia), Lisboa i Porto (Portugal), Dublín (Irlanda) i la ciutat canària de Maspalomas.

Sota el lema "Ni un pas enrere", la candidatura apel·la a la lluita dels drets LGTBI en un moment d'auge de l'extrema dreta i la LGBTIQfòbia. En aquest sentit, l'organització confia que la celebració de l'Europride el 2022 servirà per enviar "un fort missatge públic" de fermesa a tota la comunitat i de condemna a les persones que tenen actituds LGBTQfòbiques.

'Pride! Barcelona' ha subratllat que, durant el primer semestre de l'any, la violència contra el col·lectiu s'ha disparat un 25% a la capital catalana. En això –denuncien– "els partits de dreta i fins i tot els liberals, que tradicionalment no s'havien oposat als drets LGTBI, ara amb el seu desig de poder, són còmplices dels partits d'extrema dreta que tenen en ment reduir els objectius assolits".

Les pròximes edicions de l'Europride, que se celebra des de l'any 1992, tindran lloc a Tessalònica (Grècia) el 2020 i Copenhaguen (Dinamarca) el 2021.

stats