Societat 21/02/2017

Detectat un focus de grip aviària en una cigonya morta als Aiguamolls de l'Empordà

El cas no suposa un risc per a la salut pública perquè la malaltia afecta les aus i no les persones, segons la Generalitat

Ara
1 min
Un dels tècnics retorna el poll de cigonya blanca al seu niu / ACN

BarcelonaCatalunya registra el primer cas de grip aviària després de la cadena de casos que s'han detectat arreu d'Europa els darrers mesos. El focus s'ha trobat en una cigonya salvatge morta al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, segons ha informat el departament d'Agricultura. El Laboratori Central de Veterinària d’Algete ha confirmat que es tracta del virus de la influença aviària d’alta patogenicitat (IAAP)

La Generalitat ha pres mesures preventives perquè la grip no es propagui a altres animals i ha activat protocols com ara la immobilització de les granges d’aviram en 3 quilòmetres a la rodona i la prohibició de caçar aus silvestres en 10 quilòmetres.

El Govern subratlla, però, que la grip aviària no suposa cap risc per a la salut pública perquè la malaltia afecta aus i aquest virus concret no s'ha detectat en humans.

Des del 28 de octubre del 2016 s’han notificat a Europa 781 focus d’IAAP en aus domèstiques, 38 en aus captives i 972 en aus salvatges. El focus declarat a Catalunya és el segon de l’Estat. El primer es va declarar el 12 de gener a Castella i Lleó.

stats