Societat 04/12/2010

Els primers moviments del matí apunten a una recuperació de la normalitat a partir del migdia

Les primeres hores del matí han donat dos símptomes que apunten al possible acabament de la crisi, com a mínim a Bilbao i Madrid

Redacció
1 min
Radar virtual

BarcelonaL'aeroport de Bilbao ha anuncia que, a partir de les dotze del migdia, començarà a donar permisos per volar. Així ho ha informat un portaveu d'Aena, que ha assegurat que ja hi havia controladors a la torre. Centenars de persones es troben a aquestes instal·lacions, al municipi de Loiu, a l'espera de notícies sobre la situació dels seus vols. Bilbao va tancar el seu espai aeri a les vuit de la tarde, amb més de 18.000 passatgers afectats.

D'altra banda, un grup de 150 controladors han passat la matinada a un hotel proper a Barajas i han celebrat a les set del matí una assemblea. Posteriorment, un grup d'ells s'ha dirigit cap a la torre de control de Torrejón. Però les fonts aeroportuàries no han pogut precisar si els controladors signaran la fulla de servei o bé faran com ahir a la nit, que van acudir al centre però sense treballar-hi. De moment, a Barajas han aterrat tres vols transoceànics, tot i que Aena ha precisat que això no implica que l'espai aeri s'estigui obrint.

stats