Societat 18/06/2016

Veïns i paradistes decidiran els usos d'alguns espais del Mercat de Sant Antoni

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un procés participatiu per debatre quin model de mercat vol el barri

Ara
1 min
fotoo

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha engegat un procés participatiu perquè els veïns, els paradistes i les entitats del barri de Sant Antoni puguin decidir sobre els usos dels espais veïnals del nou mercat, ara en obres. El procés, que porta per nom 'Omplim de barri el mercat', es farà en tres fases i la previsió és que s'acabi durant l'últim trimestre de l'any, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

Segons l'Ajuntament, l'objectiu és debatre "quin model de mercat vol el barri de Sant Antoni, entenent el mercat com la plaça central del barri". A dins l'edifici, veïns, entitats i paradistes podran decidir quines activitats i projectes es poden desenvolupar en un espai de 700 metres quadrats de la planta inferior. A fora, podran participar en la reurbanització de les dues placetes que configuren l'aspa del mercat als carrers Tamarit i Borrell.

El procés es farà en tres fases: la setmana passada ja van començar les sessions informatives perquè els veïns i les entitats coneguin el projecte; entre juliol i setembre podran exposar les seves propostes, i l'últim trimestre de l'any l'Ajuntament plantejarà les possibles solucions.

El nou Mercat de Sant Antoni estarà format per tres mercats diferents: el del fresc, el dels Encants i el dominical del llibre, i amb la reforma passarà a tenir 30.000 metres quadrats de superfície edificada i uns 10.000 de superfície comercial.

stats