Societat 18/09/2019

Un professor de la UB denunciat per CCOO reitera al jutge que a les presons hi ha tortures

El sindicat, que no s'ha presentat a la declaració, va interposar una querella contra ell per haver dit que a Catalunya hi ha interns maltractats

Agències
1 min
El manifest dels jutges defensa la legitimitat internacional de la consulta

BarcelonaEl director de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, Iñaki Rivera, denunciat per CCOO, ha reiterat davant del jutge l'existència de tortures a les presons catalanes, tal com, segons el seu parer, acrediten organismes internacionals. Rivera ha declarat en un jutjat d'instrucció de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, que l'investiga per la querella que el personal penitenciari del sindicat CCOO va presentar contra ell per haver dit, en una entrevista a TV3, que hi ha interns maltractats a les presons de Catalunya. Però el sindicat, que el va denunciar per calúmnies amb publicitat, no s'ha presentat a la declaració.

Segons fonts jurídiques, Rivera ha reconegut al jutge les seves declaracions. També ha precisat que, quan es referia a tortures, no pretenia culpar cap col·lectiu en concret, sinó fer al·lusió a la definició legal del terme, que es refereix a maltractaments comesos per funcionaris públics. Rivera s'ha remès als informes d'organismes estatals i internacionals de drets humans que revelen episodis de tortures als centres penitenciaris.

El professor de la UB ha afegit que coneix les situacions pel seu contacte directe i personal amb interns de presons catalanes, en el marc de la seva trajectòria al capdavant de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans i com a director del Sistema de Registre i Comunicació per a la Protecció de Víctimes de Violència Institucional (Sirecovi).

stats