Societat 08/02/2019

Prohibeixen a un home treballar en cap bar durant dos anys i mig per fer fora cinc persones negres del seu local

El propietari va dir a un dels clients que estava assegut a la terrassa que "no volia negres"

Acn
2 min
La crisi grega ha contagiat l'economia de Xipre. A la foto un bar de Nicòsia sense clients.

Arenys de MarUna jutgessa d'Arenys de Mar ha prohibit a un home poder treballar en cap bar ni comerç durant dos anys i mig perquè el 2016 va fer fora cinc persones negres del seu local. La magistrada l'ha condemnat a aquesta inhabilitació al considerar-lo autor de cinc delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

Segons van explicar els denunciants, els testimonis i els dos mossos d'esquadra que hi van intervenir, el propietari del bar va cridar a un dels clients que estava assegut a la terrassa i li va dir que "no volia negres" al seu local. L'afectat va pagar la seva consumició i va sortir a dir-ho als seus quatre companys, que aleshores van entrar a pagar les seves begudes i van demanar explicacions a l'amo, que va insistir en el mateix.

A part de prohibir a l'home poder treballar en cap bar ni comerç, la jutgessa també l'ha inhabilitat per treballar en l'àmbit educatiu o esportiu. Durant el judici, el propietari del bar va atribuir la situació a un malentès: va assegurar que el problema era que les cinc persones ocupaven molt espai i dificultaven el pas d'altres clients.

En la sentència, la magistrada ha ressaltat la credibilitat de la versió esgrimida pels cinc clients i ha afegit que resulten "inversemblants" els arguments exculpatoris de l'acusat, que va al·legar que es va tractar d'un malentès idiomàtic perquè ell és argentí i els afectats no parlaven bé el castellà. La jutgessa ha considerat que ha quedat acreditat que el condemnat va fer fora del seu establiment els cinc clients "pel sol fet" de ser negres, ja que va actuar únicament per un motiu de discriminació racial i va atemptar contra la seva dignitat.

La magistrada també ha condemnat l'home a pagar 300 euros a cadascun dels cinc perjudicats.

stats