Societat 05/02/2015

El fort vent obliga a prohibir el trànsit de camions cap a França i se'ls desvia als aparcaments de la Jonquera

La tramuntanada que bufa a l'Alt Empordà deixa cops de fins a 173 km/h a Portbou

Acn
2 min
Imatge d'agents dels Mossos d'Esquadra informant els camioners en una de les entrades a l'AP-7 a la Jonquera. / ACN

BarcelonaLa forta tramuntanada que bufa a l'Alt Empordà i a la Catalunya del Nord ha obligat a prohibir el pas de tràilers, remolcs i vehicles articulats per la frontera. Els Mossos desvien cap a la Jonquera tots els que circulen per l'autopista AP-7 en sentit nord i els fan estacionar als aparcaments habilitats. La restricció de circulació, adoptada per les autoritats franceses, ha entrat en vigor a quarts d'onze del matí i durarà fins les sis de la tarda. La mesura abasta tots els quilòmetres de l'autopista A-9 que creuen el departament dels Pirineus Orientals i, de retruc, també el tram de l'AP-7 fins a la frontera. A l'Alt Empordà, la tramuntana ha deixat cops de fins a 173 km/h a Portbou.

La prohibició de pas per l'autopista afecta els camions de més de 7,5 tones, els vehicles articulats i els remolcs. La mesura ha entrat en vigor a quarts d'onze del matí i s'estendrà fins a les sis de la tarda, quan es preveu que l'episodi de vent comenci a remetre. A més, França també ha limitat a 110 km/h la velocitat màxima a què els cotxes poden circular per l'A-9.

De retruc, aquesta mesura afecta també el darrer tram de l'autopista AP-7, des de la Jonquera fins a la frontera. Per això, els Mossos d'Esquadra obliguen els tràilers, els vehicles articulats i els que porten remolc a desviar-se a l'altura de la sortida 2 i a aparcar als pàrquings habilitats de la Jonquera. De la mateixa manera, les patrulles també prohibeixen l'entrada dels camions que volen entrar a l'AP-7 des de la N-II per anar cap a França.

La restricció de circulació per l'AP-7 no és l'única afectació viària que provoca la tramuntanada. A Portbou s'ha tallat la N-260 per anar cap a França. De fet, en aquest municipi s'han arribat a registrar cops de vent de fins a 173 km/h. En aquesta carretera, tot i que ja en territori francès, hi ha bolcat una autocaravana a conseqüència del fort vent.

stats