Societat 15/03/2014

Prohibit fer foc al bosc fins al 15 d'octubre

La Generalitat veta els focs a partir d'aquest dissabte per evitar incendis i només es podran fer amb una autorització prèvia

1 min

La Generalitat prohibirà fer foc al bosc a partir d'aquest dissabte i fins al 15 d'octubre, en el marc del paquet de mesures per evitar incendis, segons ha informat el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi.

La norma regula que en els terrenys forestals,hi hagi arbres o no, i a la franja de 500 metres que els envoli no s'hi podrà encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

La norma prohibeix especialment cremar restes de poda forestal, agrícola o de jardineria, tampoc als marges de les zones forestals, si no s'ha demanat prèviament una autorització a la Generalitat.

Tampoc es poden fer focs d'oci ni d'altres relacionats amb l'apicultura, i dins de les àrees recreatives i d'acampada en parcel·les de les urbanitzacions només quan s'utilitzin barbacoes amb sistemes per evitar espurnes.

Es prohibeix llançar objectes encesos, abocar residus i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc, com amb el llançament de coets, focs d'artifici o altres artefactes amb foc.

De tota manera , els ciutadans que vulguin portar una activitat d'aquest tipus podran presentar sol · licituds per demanar una excepció en zona forestal i la franja de 500 metres davant les oficines comarcals del departament.

Des de l'1 de gener i fins aquest divendres, Catalunya ha registrat 69 incendis forestals que han cremat 35 hectàrees forestals i aquest hivern s'ha implantat un nou sistema de gestió de les comunicacions de crema que cal presentar als ajuntaments per poder realitzar alguna d'aquestes activitats entre el 15 d'octubre i el 15 de març.

stats