Societat 14/10/2014

L'Estat aprova l'impacte ambiental de les prospeccions petrolieres a la costa de Tarragona

El ministeri de Medi Ambient aprova la declaració d'impacte ambiental (DIA) del projecte de Repsol per fer servir ones sonores per detectar reserves de petroli al subsòl marí de l'àrea de la plataforma Casablanca

Albert Solé
1 min
La plataforma Casablanca de Repsol a les costes de Tarragona / REPSOL

BarcelonaEl ministeri de Medi Ambient ha aprovat la declaració d'impacte ambiental (DIA) del projecte de Repsol per poder buscar més pous de petroli davant la costa de Tarragona.

Concretament han rebut el permís ambiental per realitzar la recerca amb ones sonores a l'àrea de la plataforma Casablanca, que pertany a Repsol des del 1981, on hi ha hagut diferents vessaments de petroli des de llavors.

El permís té dues condicions: no fer prospeccions a menys de 20 quilòmetres del Delta de l'Ebre, i només ho podran fer durant uns mesos concrets per no destorbar les espècies més sensibles.

El ministeri també ha autoritzat la DIA a unes prospeccions similars a la costa de Màlaga i Granada, i al Mar Cantàbric. Les tres hauran de superar encara l'últim tràmit, l'autorització del ministeri d'Indústria i Energia.

stats