SOCIETAT
Societat 04/10/2011

La prostitució a Ciutat Vella: problema enquistat i portades freqüents

En tres anys, tres diaris han denunciat el sexe al carrer amb fotos explícites

Ara
2 min
portada avui 21 novembre 2008

BarcelonaLa prostitució als carrers del centre històric de Barcelona, i les queixes veïnals que això provoca, és un problema crònic de la ciutat, i així ha quedat palès els últims anys a les portades de la premsa catalana. El Periódico ha destacat en primera plana aquest dimarts una fotografia de sexe explícit al carrer Petritxol de Barcelona. Les planes interiors recullen més instantànies de prostitutes i clients en ple intercanvi sexual al Gòtic. «Quan veig senyores que posen espelmes a la marededéu de la Mercè -Petritxol és, també, rica en imatgeria cristiana- sempre penso, ¡ai, si sabéssiu el que passa a sota d'aquesta estàtua!», apunta una veïna al diari.

L'alcalde Xavier Trias ha defensat un canvi legislatiu per combatre la prostitució al carrer.

No és la primera vegada que la prostitució al carrer Petritxol ocupa la primera plana a la premsa. El 21 de novembre de 2008 el diari Avui obria portada amb imatges força similars a l'emblemàtic carrer de les xocolateries. "Prostitució exprés al barri Gòtic", dèia el titular. "Quan les noies veuen arribar la patrulla es dispersen, però un cop marxen els agents tornen a assetjar novament els vianants", explicava llavors un veí a l'Avui.

La història és recorrent. L'1 de setembre de 2009 El País també va situar la prostitució a Barcelona en primera plana, llavors amb imatges de la Boqueria. "Comerciants i veïns protesten davant l'exercici de la prostitució a la zona", remarcava el titular. Les imatges van situar en primer pla el debat de la prostitució a Barcelona, amb crítiques al govern municipal encapçalat llavors per Jordi Hereu. Les fotos van tenir ressò a la premsa europea, expecialment a la britànica i l'anglesa d'on venen la majoria de turistes.

stats