Societat 09/12/2014

El maquinista del tren accidentat a la Garriga podria perdre una cama

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, confirma que l'home, ingressat a l'hospital de Granollers, té una infecció severa i no descarta l'amputació 

Marc Toro
3 min

BarcelonaEl maquinista del tren de la R3 accidentat aquest dimarts entre les Franqueses i Centelles en xocar contra un arbre tombat pel vent, podria perdre una cama. Així ho ha afirmat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler en roda de premsa a la seu del departament, on ha confirmat que l'home, ingressat a l'hospital de Granollers té una "infecció severa". El conseller no ha descartat l'amputació. En l'accident no hi ha hagut més ferits, i s'ha evacuat a les 160 persones que viatjaven al vehicle.

La notícia de l'accident patit pel maquinista, Joan Miquel Saderra, ha commocionat gran part de l'independentisme, ja que que és militant d'ERC a Nou Barris i membre de l'ANC. Segons els que el coneixen, Saderra molt conegut i apreciat, al partit, a l'Assemblea i al seu districte, on ha estat el coordinador de la campanya 'Ara és l'hora' durant els mesos previs al 9-N. Diverses fonts del partit han subratllat que els militants estan impactats pels fets i han definit Saderra com una persona alegre, extravertida, amb molt sentit de l'humor i que "es fa estimar". Carme Forcadell ha fet una piulada en suport seu.

S'espera que el vent afluixi

D'altra banda, Espadaler ha afirmat que el fort episodi de vent que s'ha viscut a Catalunya hauria d'amainar en les pròximes hores, segons indiquen els pronòstics del del Servei Meteorològic de Catalunya.: "Si les previsions se segueixen complint, cap als volts de les set de la tarda podrem aixecar nivell emergència del Procicat i passar a nivell alerta". Tot i això, ha demanat prudència i ha recomanat "no circular si no és expressament necessari per vies públiques", anar amb especial cura amb els objectes caiguts a la calçada (com els arbres) i fer cas de totes les recomanacions difoses per protecció civil.

La Generalitat ha confirmat que el d'aquest dimarts ha estat l'episodi de vent més fort en quant a ratxes màximes des del 24 de gener de 2009, que va ser més intens en quant a extensió pel territori. Algunes de les velocitats màximes que s'han viscut aquest dimarts són: 101 km/h a Sabadell, 124 km/h a Caldes de Montbui o 116 km7h a Montserrat. Espadaler ha confirmat que la gravetat de l'episodi ha deixat tres víctimes mortals. Una d'elles va morir aquest dilluns al vespre quan el vehicle que conduïa va bolcar, presumptament, com a conseqüència del vent. Les altres dues, un home de 27 anys i una dona de mitjana edat, han mort aquest dimarts al migdia a Terrassa quan se'ls ha caigut a sobre un mur de 3x31 metres que ha estat tombat pel vent.

Un miler de sortides dels Bombers

Espadaler ha informat que els Bombers han hagut de fer aquest dimarts un miler de sortides per incidències relacionades amb el vent, 883 de les quals han tingut lloc al Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat. De la seva banda, el telèfon d'emergències (112), ha rebut 1.270 trucades, la majoria de les quals entre les 11,30h i les 15 hores. Des que aquest migdia s'ha activat la fase d'emergència del Procicat, a més, s'han activat 25 plans locals de seguretat.

A les comarques més afectades pel vent, la Generalitat ha ordenat suspendre totes les activitats que es duen a terme a l'aire lliure i el tancament de parcs. Una acció que ha recomanat a la resta de poblacions del municipi en cas d'incidències especialment greus.

40.000 persones sense subministrament elèctric i talls a la carretera

A la roda de premsa s'ha confirmat que, a hores d'ara, encara hi ha unes 40.000 persones sense subministrament elèctric. Una situació especialment centrada en els Vallesos i el Gironès. Encara no se sap quan es podrà restablir el servei.

Pel que fa al trànsit, hi ha hagut incidències a l'A-2 entre Cervera i Sant Feliu, on s'ha d’extremar la prudència, mentre que la C-58 es manté tallada per la caiguda d'un arbre. Altres carreteres amb incidències són la C-17 a l'alçada de l'Ametlla del Vallès o la C-59, on es dóna pas alternatiu a Caldes de Montbui.

stats