SOCIETAT
Societat 17/06/2014

Quina bandera oneja a cada platja catalana? Protecció Civil amplia la web d'informació de les platges

Salut i Interior engeguen una campanya per conscienciar la gent gran sobre els riscos a les platges

Ara
1 min
Platja de Salou plena de gent prenent el sol / ACN

BarcelonaEl color de la bandera, temperatura de l'aigua o, fins i tot, les indicacions i el trànsit per arribar a una platja. Protecció Civil ha ampliat la web d'informació sobre les platges de Catalunya. La pàgina, que conté informació en temps real, s'adapta a tots els formats, perquè pugui ser consultada des de qualsevol dispositiu.

Els usuaris poden buscar per municipis o per platges i es pot consultar des del tipus de sorra fins als serveis de cada platja o si aquestes estan vigilades. La primera versió d'aquesta web es va activar l'estiu passat i ara s'han ampliat els continguts.

El departament d'Interior i de Salut han iniciat també una campanya per conscienciar la gent gran sobre els riscos a les platges. El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha explicat aquest dimarts que l'anàlisi de les morts dels últims dos anys (20 persones van perdre la vida a les platges l'estiu passat) ha permès "desmuntar mites" i comprovar que la majoria de víctimes són d'edat avançada i que les morts es produeixen en moments on hi ha vigilància i les condicions del mar són favorables.

Aquest anàlisi ha permès "modular" la campanya cap al públic mes vulnerable. 'A la platja, siguem grans' pretén sensibilitzar la població de més edat perquè amb comportaments senzills puguin evitar situacions de risc.

stats