Societat 08/02/2017

Roben una furgoneta amb un maletí amb material radioactiu

A dins hi ha un aparell de Protecció Civil que no comporta cap perill si es manté íntegre però pot ser perillós si algú intenta obrir-lo

Ara
1 min
L'aparell que hi ha dins del maletí i que conté una font radioactiva

BarcelonaProtecció Civil ha alertat aquesta tarda del robatori d'una furgoneta que conté un maletí amb material radioactiu. Es tracta d'un aparell per mesurar la densitat i la humitat del terreny i d'entrada no implica cap perill mentre es mantingui íntegre. Però si algú prova de desballestar-lo o d'obrir-lo pot ser una font d'exposició a la radiació, per això Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Radcat.

El maletí és de color groc i té una senyal d'alerta de material radioactiu. A dins hi ha un aparell de la marca Troxler model 3440, també de color groc i amb forma de caixa, amb una nansa metàl·lica a la part superior, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic on hi ha una de les fonts radioactives.

La furgoneta l'han robada a la carretera Font de l'Alzina de Santa Coloma de Gramenet. Protecció Civil demana als lladres i a qualsevol ciutadà que trobi la furgoneta, la maleta o l'aparell que es posi en contacte amb el telèfon d'emergències 112 perquè els cossos de seguretat se'n puguin fer càrrec. El furt ja s'ha denunciat als Mossos d'Esquadra i Protecció Civil es manté en contacte amb el Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives i el Consell de Seguretat Nuclear estatal.

stats