Societat 28/12/2014

Protecció Civil rebaixa a prealerta el pla Procicat per vent i a avís el Neucat

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 102 trucades per les ventades i nevades des de l'inici del temporal, la majoria durant la tarda i nit de dissabte

Acn
2 min

BarcelonaLa intensitat del vent va de baixa i, després que dissabte es posava en avís la meitat oest de Catalunya, aquest diumenge les ratxes més fortes es centren a les cotes més altes del Pirineu i Prepirineu. Per aquest motiu Protecció Civil ha rebaixat d'alerta a prealerta el pla Procicat. Durant l'episodi de forts vents, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 102 trucades, la majoria entre el migdia de dissabte i el matí de diumenge i des de municipis del Barcelonès, amb 23 trucades, i Baix Llobregat, amb 5 trucades. Els Bombers han estat requerits principalment per retirar i assegurar elements estructurals exteriors així com treure algun arbre caigut a la via pública.

A banda, s'han atès 28 trucades des de la Vall d'Aran per les nevades, que hores d'ara afecten encara carreteres i accessos. Tot i això, la intensitat de les nevades que afecten la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà també tendirà a disminuir, segons ha informat aquesta tarda el Servei Meteorològic de Catalunya. La neu seguirà caient en aquestes comarques fins dilluns al matí però ho farà amb molta menys intensitat perquè la pertorbació responsable de les nevades ja s'allunya cap a Itàlia.

Per aquesta raó, Protecció Civil ha rebaixat a avís el pla Neucat. Segons informa el Servei Català de Trànsit, està tallada per la neu la via C-28 entre Baqueira i La Peülla i calen cadenes entre La Peülla i Casa Sastrada. També és obligatori l'ús de cadenes a la C-142b a l'accés al Pla de Beret i Naut Aran, i la BV-4031 està tallada a l'altura de Guardiola de Berguedà.

L'INUNCAT per mala mar, en prealerta fins dilluns

Protecció Civil mantindrà fins dilluns el pla INUNCAT en fase de prealerta pel mal estat de la mar a la Costa Brava, on podrien haver onades de més de 2,5 metres. També es demana extremar la precaució a la costa de La Selva i Maresme.

stats