Societat 12/12/2018

Agents dels Mossos tallen la Gran Via durant hores per reclamar millores laborals

Els sindicats i la plataforma MosSOS mantenen una reunió amb els departaments d'Economia i Interior

Pau Esparch
2 min
Alguns dels manifestants a la Gran Via alçant cartells amb el lema "Volem respecte"

BarcelonaAgents dels Mossos d'Esquadra han tallat la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona durant hores, entre la tarda i el vespre, per reclamar millores laborals. Primer ho han fet entre les 16.30 h i les 18.30 h, fins que representants dels sindicats del cos i de la plataforma MosSOS han entrat en una reunió amb el secretari general de la Vicepresidència i d'Economia, Albert Castellanos, i la directora de serveis del departament d'Interior, Sílvia Quesada. Mentre ha durat la reunió, que ha acabat cap a les 21 h, els manifestants han tornat a tallar la Gran Via. Durant les diverses hores de protesta el trànsit ha quedat restringit en el tram de la Gran Via que creua amb la rambla de Catalunya, on hi ha la seu del departament d'Economia.

La mobilització ha comptat amb la presència de membres de diversos sindicats dels Mossos i de la plataforma MosSOS. Els agents han reclamat, entre altres reivindicacions, l'equiparació salarial amb els bombers que es va pactar el 2008. "No som polítics, som policies", "Hi som per servir a tothom, de totes les formes i de tots els colors" i "Estem cansats que ens utilitzin políticament" són alguns dels lemes que han expressat els agents concentrats. Tot i que l'objectiu de la protesta estava centrat en les condicions laborals, la crisi dels últims dies als Mossos també s'ha notat. Fins i tot han fet sonar el tall de veu del conseller d'Interior, Miquel Buch, en què assegurava que no li tremolaria el pols "a l'hora de fer fora agents de la Brimo [Brigada Mòbil]", dels antiavalots.

Els agents han tirat petards i pots de fum de color blau

Engegats els tràmits per convocar 750 places

Mentre hi havia la mobilització a la Gran Via, Buch ha anunciat des del Parlament que s'han engegat els tràmits "per incorporar al pressupost" de la Generalitat la convocatòria de 750 places als Mossos l'any vinent. "Una oferta pública que esperem que sigui una realitat ben aviat", ha afegit. També ha assegurat que 12 de les 15 reivindicacions dels sindicats policials estan "en vies de resolució".

stats