Societat 10/12/2014

El PSC anuncia que Barcelona garantirà una renda a 7.500 nens

La transferència, de 100 euros al mes, servirà per cobrir aliments, roba i material escolar

Efe
2 min
Jaume Collboni, portaveu del PSC, aquest dilluns després de la reunió setmanal de l'executiva / ACN

BarcelonaL'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de la capital catalana garantirà una renda de 100 euros mensuals a 7.500 nens que viuen per sota del llindar de la pobresa. Aquests 100 euros mensuals serviran per donar cobertura a aliments, roba i material escolar, i es gestionaran a través dels serveis socials. Aquest és un dels fruits de la negociació de l'abstenció dels socialistes en la votació dels pressupostos municipals del 2015, que permetrà a l'alcalde, Xavier Trias, aprovar-los.

"Uns 7.500 nens per sota del llindar de la pobresa disposaran d'una renda infantil garantida de 100 euros mensuals", ha explicat Collboni en la presentació del Pla de Rescat Social, que els socialistes han acordat amb el govern municipal i que tindrà un pressupost global de 20 milions, quasi la meitat dels quals (9,2) aniran a aquest fons per a una renda infantil.

Collboni ha destacat que "per primera vegada es fa una renda mínima garantida a la ciutat" i ha assegurat que per als socialistes "és fonamental que una ciutat que es vulgui mirar en el mirall, que pensi que és una ciutat digna, tingui els seus nens i nenes, els que estan en risc de patir exclusió social, amb les seves necessitats cobertes".

A més d'aquest programa, el pla de rescat social inclou altres quatre, entre els que destaquen el de foment de l'ocupació per atendre a col·lectius de persones a l'atur de molt llarga durada (2.000 beneficiaris) i 2.350 joves a través de beques i bonificacions per accedir a Formació Professional superior, que comptarà amb 8,3 milions.

"La joventut ha de tenir totes les oportunitats que li puguem facilitar. L'actual govern no s'ha preocupat de les polítiques per a la joventut, i nosaltres recuperem el que ja s'havia fet amb els governs de progrés: polítiques socials", ha destacat Collboni.

La resta de pressupost (2,5 milions) es destinarà a gestionar noves ajudes per a 17.000 famílies que estan en risc de patir pobresa energètica. Amb això es multiplicaran per cinc les ajudes que l'Ajuntament destina a les famílies.

stats