Societat 28/05/2014

El PSC lamenta que Manel Prat dimiteixi enmig de la crisi pel desallotjament de Can Vies

Ramon Espadaler troba "indigne" que els socialistes es queixin després de "clamar" pel cessament del director dels Mossos i demana una "reflexió sobre com tractem determinats càrrecs públics"

Marc Toro
2 min

BarcelonaEl PSC ha aplaudit aquest dimecres la dimissió del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, però ha lamentat que es produeixi en aquests moments, en plena crisi originada pel desallotjament del centre social autogestionat de Can Vies. "S'equivoca en el moment. Un director general de la policia no dimiteix en un moment de crisi com el que s'està produint als nostres barris", ha considerat el diputat socialista Ferran Pedret, que ha demanat al conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, les raons per les quals la dimissió de Prat no ha arribat fins ara, així com els motius pels quals la seva renúncia arriba en aquests moments. "No per esperada deixa de ser inoportuna", ha considerat.

"No val tot per fer política. És indigne el que acaba de fer vostè amb la intervenció", li ha respost Espadaler al Parlament, on ha retret als socialistes que després de "clamar" pel cessament del director general dels Mossos, ara es queixin pel moment en què s'ha produït. Més enllà d'això, el conseller ha insistit en el seu respecte per la decisió presa aquest dimarts per Prat, al qual ha volgut agrair, públicament, el seu "esforç i exercici de lleialtat" i el "rigor i l'entrega amb què ha treballat en un càrrec d'alta complexitat".

"Del primer al darrer segon que ha exercit la seva responsabilitat ha comptat amb meu suport agraïment i complicitat", ha afirmat Espadaler, que ha insistit que la decisió de Prat va ser estrictament personal. Amb tot, ha considerat que "hauríem de fer una reflexió sobre com tractem determinats càrrecs públics".

Pedret, per la seva banda, ha considerat que, tot i que "no es tracta que de l'arbre caigut tothom en faci llenya", és "oportú" que el Parlament reflexioni sobre el que ha estat la feina de Prat. "Segur que l'opinió de la majoria de la cambra no coincideix amb la seva, com segurament tampoc la de la majoria de ciutadania", li ha dit a Espadaler per afirmar que Prat "no era la persona més adequada" per estar al capdavant dels Mossos. "També ho pensa molta gent dins el cos", ha afegit.

Mas obre la porta a la compareixença d'Espadaler

Al torn de preguntes al president de la Generalitat, Artur Mas, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha demanat la compareixença "immediata" d'Espadaler perquè doni explicacions sobre la dimissió de Manel Prat i la gestió policial dels aldarulls ocasionats arran del desallotjament de Can Vies. "Fa massa temps que les coses s'estan fent malament", ha opinat Herrera, per insistir que la dimissió de Prat és "tardana": "En lloc d’encarar els casos d’abusos policials, el que ha fet és minimitzar-los, ha afectat massa temps el prestigi dels Mossos", ha dit en referència al fins ara director de la policia.

"Si volen que comparegui el conseller de l'Interior, segur que compareixerà, com ha fet sempre", ha afirmat Mas, que ha recordat que els ecosocialistes eren a l'Ajuntament quan van començar les "peticions de remodelació urbanística" del centre social de Can vies.

stats