Societat 20/06/2012

Pujol veu "indignant" el gest de l'Aragó amb el català

El nou text de la llei d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies de l'Aragó, elimina qualsevol referència al català i es limita a referir-se a "la llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental"

Ara
1 min

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, s'ha mostrat indignat aquest dimecres pel gest de l'Aragó amb el català, que ha qualificat de "penós". El nou text de la llei d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies de l'Aragó, elimina qualsevol referència al català i es limita a referir-se a "la llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental".

"Hem de tenir el sentiment de dignitat ferida, en el que fa referència a la llengua però també en altres aspectes com l'ofec econòmic, la indefensió política i la dificultat de tirar endavant el país", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

p { margin-bottom: 0.21cm; } "Aquest país només es pot aguantar si es capaç de crear una societat on el màxim de gent s'hi pugui trobar bé", ha destacat l'expresident, que ha estat entrevistat per parlar d'un documental que prepara el periodista Enric Canals sobre el procés sumaríssim que va portar Pujol a la presó el 1960. Canals estudia nova documentació sobre la causa -que conté les declaracions davant la policia, les entrades i registres i el material confiscat, entre d'altres,- que ajudarà a completar la informació que es coneixia.

stats