Societat 25/04/2018

Quatre pacients ratifiquen la denúncia contra un terapeuta ja condemnat per abusos sexuals

El judici es fa a porta tancada per preservar la intimitat de les víctimes

Montse Riart
2 min
El terapeuta acusat, abans de començar el judici a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaQuatre pacients han ratificat aquest dimecres la seva denúncia contra un terapeuta de Sabadell per haver-los agredit sexualment durant anys. La fiscalia demana 39 anys de presó per a l'home, que està entre reixes complint una condemna de sis anys per haver abusat de dos pacients més, un d'ells menor d'edat. De fet, els nous denunciants es van decidir a anar als tribunals quan es va fer pública la primera sentència condemnatòria per a l'home. El judici es fa a porta tancada per preservar la intimitat de les víctimes.

En dos dels casos, segons la fiscalia, l’acusat hauria començat a abusar de les víctimes quan eren menors d’edat i la situació s’hauria allargat més de 20 anys. La fiscal explica en el seu escrit d'acusació que el terapeuta realitzava els tocaments i les agressions sexuals en el marc de suposats "massatges terapèutics per reforçar l’autoestima dels pacients". El ministeri públic, que a més del 39 anys de presó demana que l'home indemnitzi les víctimes amb 600.000 i que se li prohibeixi tornar a exercir com a terapeuta, destaca la "dependència" que patien les víctimes respecte a l’acusat, sigui per l’ascendència que l’home tenia sobre tots ells o per la seva vulnerabilitat.

Segons l'escrit d'acusació, una de les denunciants hauria explicat que la teràpia començava "bevent un got d’aigua que només reomplia l’acusat" i que la deixava "en un estat de relaxació". El tribunal que va condemnar l'home per primera vegada ja va considerar que arran del testimoni de les dues primeres víctimes hi havia proves per pensar que el terapeuta subministrava algun tipus de calmant a les víctimes per atordir-les i que no oposessin resistència als abusos, tot i que no es va poder determinar de quina substància es tractava.

L'home declararà aquest dijous i el judici, que es continuarà celebrant a porta tancada, quedarà vist per sentència divendres.

stats