SOCIETAT
Societat 11/04/2013

Els bancs es van quedar uns 30.000 primers habitatges per impagaments l'any 2012

Segons el Col·legi de Registradors espanyol és una xifra molt "significativa", ja que la pèrdua del primer habitatge té un impacte social molt superior a la segona residència o altres tipus d'immobles

Ara
1 min

BarcelonaEls bancs es van quedar 38.976 habitatges per execucions hipotecàries per impagaments a tot l'Estat durant l'any 2012, segons dades del Col·legi de Registradors espanyol fetes públiques aquest dijous.

D'aquestes adjudicacions, al voltant d'un 77% (uns 30.000), corresponien a primers habitatges. Segons els registradors és una xifra molt "significativa", ja que la pèrdua del primer habitatge té un impacte social molt superior a la segona residència o altres tipus d'immobles.

Durant l'any 2012, als registres hi va haver 14.229 dacions en pagament sobre l'habitatge. Malgrat el poc ús que sembla tenir la dació en pagament (el 2012 va representar una cinquena part de les execucions hipotecàries iniciades), les dades, segons els registradors, demostren que s'utilitza en la pràctica bancària habitual, tot i que pugui "ser plantejada de forma més o menys selectiva segons les entitats bancàries".

stats