Societat 03/05/2014

Quin és l'animal més perillós per a l'home?

Bill Gates llança una campanya per difondre el coneixement de les malalties mortals que poden causar els mosquits

Ara
1 min

BarcelonaL'animal més perillós del món no és el tauró, ni el lleó, ni un gos amb ràbia. Ni tan sols una serp verinosa, ni l'home –aquell llop per als seus congèneres, segons la idea de Plaute que va popularitzar Hobbes–. L'animal més perillós, tenint en compte les morts que causa cada any, és el mosquit. Almenys això és el que indica la infografia que Bill Gates ha difós en el seu blog, que dedica a promoure el coneixement de les malalties greus, mortals, que causa aquest petit insecte en molts països.

Aquesta iniciativa forma part de l'activitat filantròpica centra en la salut pública a la qual es dediquen Gates i la seva dona, Melinda, amb la fundació que porta el nom de la parella.

"Què els mosquits tan perillosos? Malgrat el seu aparentment innocu nom –el que seria 'petita mosca' en espanyol– porten malalties devastadores. La pitjor és la malària, que mata més de 600.000 persones cada any", adverteix Gates.

"Tenint en compte el seu impacte, es podria esperar que es dediqués més atenció als mosquits. Els taurons maten menys d'una dotzena de persones cada any i als EUA hi ha una setmana dedicada a ells a la televisió cada any. Els mosquits maten 50.000 vegades més gent, però si hi ha un canal de televisió que té 'la setmana del mosquit' no n'he sentit a parlar", es queixa.

stats