Societat 20/02/2015

Rajoy diu que la interconnexió de la MAT permetrà abaratir l'electricitat

Manuel Valls, primer ministre francès, ha recordat: "Hem d'adaptar les normes per enfortir les energies renovables, i dissenyar xarxes de transport que siguin menys contaminants"

Albert Solé
1 min
El primer ministre francès, Manuel Valls, i el president espanyol, Mariano Rajoy, amb l'economista i polític italià Mario Monti i el president de la companyia francesa de transport elèctric (RTE), Dominique Maillard, en la inauguració de la MAT a Montesquieu des Albères / EFE

Montesquiu d'Albera (Rosselló)Mariano Rajoy, president espanyol, i Manuel Valls, primer ministre francès, han inaugurat la interconnexió elèctrica entre França i Espanya en un acte simbòlic de connexió de dos cables. Ara mateix l'obra d'alta enginyeria està en fase de proves i no entrarà en funcionament real fins al mes de juny.

Després d'aquesta foto per la posteritat, ha arribat l'hora dels parlaments:

Mariano Rajoy:

"L'energia arribarà a les llars a més baix preu i incrementarà el benestar de tothom"

"Les interconnexions són molt importants, sobretot pels nostres ciutadans"

"Aquest és un exemple de projecte que ha de finançar l'anomenat pla Junker"

"L'objectiu des del 2002 era aconseguir el 10% d'interconnexió, ha sigut lent, però hem aconseguit ja passar del 3% al 6%. Però encara queda molt per fer"

Manuel Valls:

"Aquesta interconnexió és una proesa tecnològica"

"Aquest projecte també és un èxit democràtic. El debat va ser llarg i difícil, amb moltes oposicions perquè calia preservar aquests paisatges".

"L'esperit de diàleg han sigut exemplars, i vostè, Mario Monti, en va ser protagonista"

"Hi ha obres d'interès general que s'han de fer, però s'ha de tenir en compte la vida diària de la gent"

"La por a l'apagada no és risc virtual. Garantir la seguretat d'abastiment d'energia és un objectiu fonamental, i és un dels motius d'aquesta interconnexió"

"Hem d'adaptar les normes per enfortir les energies renovables, i dissenyar xarxes de transport que siguin menys contaminants"

stats