SOCIETAT
Societat 11/05/2011

Recoder exigeix a Foment una inversió urgent de 1.900 milions a Rodalies

El conseller de Territori i Sostenibilitat presenta el pla de xoc per millorar la situació de la xarxa ferroviària. Segons Recoder, Foment no s'hi pot negar perquè "Rodalies fa aigües”

Maria Ortega
2 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha presentat aquest matí un pla de xoc per millorar la xarxa de Rodalies, que preveu una inversió urgent de 1.900 milions d'euros. La partida estaria inclosa en el pla de Rodalies vigent fins al 2015, que preveu una inversió total de 4.000 milions. Amb l'única excepció de la remodelació de l'Hospitalet, que suposa una injecció extra de set milions i mig d'euros. Recoder ha explicat que el ministeri no s'hi pot negar perquè "Rodalies fa aigües”. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha evidenciat el seu enuig perquè pel fet que el ministeri de Foment suspengués ahir la reunió prevista des del gener amb Ricard Font, director general de Transports i Mobilitat, per parlar sobre l'estat de la xarxa de Rodalies.

Segons els responsables del departament, el pla d'inversions previst “va molt tard” -denuncien que només s'ha executat el 3,3% del total–i el traspàs de Rodalies ha estat "espiritual, perquè tot és de l'Estat i tenim les mans lligades". Davant de la "precària situació que es viu a Rodalies", i de la successió d'incidències aquests últims dies, Recoder té clar que Foment no pot negar-se a aquesta inversió d'urgència, sobretot tenint en compte que ja s'han fet inversions com el tren d'alta velocitat entre Madrid i Extremadura, per exemple. Un dels punts que el conseller demana a Foment és crear una oficina de coordinació per fer seguiment de la inversió prevista al pla de Rodalies i poder presentar iniciatives des de Barcelona. Entre les actuacions d'urgència hi ha la modernització de la infraestructura existent, l'accés ferroviari a la nova terminal de l'aeroport del Prat (Baix Llobregat) i el desdoblament de la línia Montcada-Vic, que suposa ja per si mateixa un terç dels 1.900 milions exigits

Quant a la reunió prevista amb Foment, Font ha explicat que encara no hi ha nova data, però que totes les proposades se'n van més enllà del 22 de maig.

stats