SOCIETAT
Societat 26/11/2011

Recoder denuncia que l'Estat posa traves al permís a Alguaire per als vols fora de l'espai Schengen

El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura que el retard posa en perill els vols al Regne Unit

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, creu que el govern espanyol no té cap entusiasme per donar el permís per obrir el punt fronterer a l'aeroport de Lleida-Alguaire "perquè li molesta que no pertanyi a Aena".

Per això "l'Estat no posa interès en l'aeroport, que és important per al desenvolupament de les terres de Lleida". S'esperava que aquest divendres el consell de ministres avalués el permís, però tampoc va ser així. Segons Recoder, "l'Estat no té cap excusa per seguir retardant els vols internacionals des de Lleida". Si això segueix així "serà un fet terrible", ha dit, "perquè el Govern haurà d'indemnitzar els turoperadors britànics amb qui s'ha compromès per al 19 de desembre.

El govern espanyol va iniciar els tràmits a l'agost en donar el permís a l'aeroport de Lleida-Alguaire per volar fora de l'espai Schengen, després de les primeres peticions de la Generalitat fetes l'any 2009. Segons Recoder "la decisió està pendent del ministre que en té la competència". Per això el conseller no entén per què ha de ser el consell de ministres qui en aquest cas hi doni el vistiplau. Segons Recoder aquest bloqueig té relació amb el fet que sigui la Generalitat la titular de l'aeroport, i no Aena.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha recordat que Lleida ja ha perdut, per aquest retard, els turoperadors russos, que finalment no hi operaran enguany, encara que Lluís Recoder confia que ho faran l'any vinent. "Cal que abans del 19 de desembre la duana estigui en marxa" ha insistit, ja que en cas contrari "la Generalitat haurà de pagar la indemnització acordada amb els turoperadors britànics si no es complia la data".

Nova potabilitzadora a Preixana

Lluís Recoder ha parlat de l'aeroport durant la seva visita a Preixana, on aquest dissabte ha inaugurat la nova planta potabilitzadora d'aigua del municipi, que "permet ara als veïns d'aquest poble gaudir d'una aigua de plena qualitat i gust". Segons el conseller "l'aigua és un dels elements principals de la qualitat de vida", de la qual ara poden gaudir amb totes les condicions els veïns de Preixana. La planta potabilitzadora de Preixana ha costat 450.665 euros, finançats per l'Ajuntament de la població, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

A banda d'aquesta obra, l'Agència Catalana de l'Aigua té ara pendent de licitació el subministrament d'aigua de la Vall de Llobregós (Llosa, Sanahuja i Torà). Ara l'ens es reunirà amb els ajuntaments per informar-los del cost de l'actuació.

stats