Societat 27/04/2013

El rector de la UPC convoca eleccions anticipades

Assegura que els acomiadaments formaven part de l'acord amb el Govern, però que el "canvi de posició" d'aquest l'obliga a "replantejar-se el seu compromís com a rector"

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl rector de la UPC, Antoni Giró, ha anunciat aquesta nit de divendres a la comunitat universitària, a través d'un comunicat al web, la seva decisió de convocar eleccions anticipades al rectorat del centre, després dels esdeveniments dels últims dies.

Giró explica, en el seu comunicat, que la decisió d'acomiadar 83 interins i uns 250 professors associats (que li ha costat la reprobació del claustre de la universitat i la convocatòria d'un claustre extraordinari el proper 17 de maig per debatre el seu cessament) era fruit de l'acord signat amb el Govern a canvi de no absorbir el dèficit de 2012 en els pressupostos de 2013.

Però les declaracions d'aquest mateix dijous del secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, anunciant que mediaria en el conflicte i proposant mesures alternatives als acomiadaments, ha portat a Giró, segons explica ell mateix, a "replantejar-se" el seu "compromís com a rector".

Fins ara, el rector s'havia mantingut ferm en la seva decisió de reduir la plantilla universitària tot i les protestes, l'ocupacio del rectorat i els pronunciaments en contra del claustre i del consell de govern, però "el canvi de posició manifestat públicament en el dia d’ahir (dijous) per la Secretaria d’Universitats i Recerca" l'han fet canviar de parer, diu al comunicat.

Per això, anuncia la convocatòria d'eleccions anicipades (s'havien de celebrar el 2014) a l'ocubre d'aquest any per escollir nou rector i justifica la data per tal que la campanya electoral no coincideixi en època d'exàmens. No obstant, admet que el claustre del proper 17 de maig podira decidir una altra data.

Mentrestant, el consell social de la UPC debatrà dillus vinent, 29 d'abril, com estava previst, si ratifica o no la moció aprovada en l'últim consell de govern de la universitat, que rebutjava els acomiadaments.

stats