Societat 04/07/2014

Recuperen les urnes del multireferèndum requisades pels Mossos d'Esquadra

Per l'organització de la consulta la retirada de les urnes va ser un "segrest de la democràcia"

Acn
1 min

BarcelonaEls promotors del multireferèndum han recuperat aquest divendres les urnes requisades pels Mossos d'Esquadra durant la celebració de la consulta del passat 25 de maig. Tot i la prohibició de la Junta Electoral, més de 1.500 voluntaris van desafiar la justícia per sotmetre la ciutadania a aquesta consulta popular.

Els organitzadors acusen PP i C's d'haver denunciat la jornada i defensen que seguiran lluitant amb moviments socials i forces polítiques amb l'objectiu de "recuperar la democràcia".

Per Verònica Miró, portaveu del grup promotor del multireferèndum, la retirada de les urnes va ser un "segrest de la democràcia". El grup promotor anima a lluitar per un país en què la política "la decideixi la gent".

Miró ha assenyalat que la seva organització lluitarà per la "democràcia participativa" i ha anunciat que faran públic l'escrutini el pròxim dimecres 9 de juliol. A més, ha explicat que el seu col·lectiu està preparant assemblees per debatre noves "tandes de preguntes" per als propers mesos. La portaveu també ha afirmat que a l'organització no consideren que hagin fet "res d'il·legal ni res d'injust".

Sobre l'escrutini, Miró ha destacat que estan treballant per donar "dades detallades del recompte" de les quatre preguntes que van fer a la ciutadania. Quasi 30.000 persones van participar en aquesta consulta popular als municipis de Catalunya i més de 1.500 voluntaris van donar suport a la iniciativa organitzant les urnes.

stats