Societat 22/10/2017

Recuperen 22 tortugues mediterrànies a la Selva, al Maresme i a l'Alt Empordà venudes de forma il·lícita per internet

S'han denunciat els propietaris dels animals per un delicte contra la fauna protegida

Acn
1 min
Tres de les tortugues mediterrànies recuperades aquest estiu

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han recuperat aquest estiu 22 tortugues terrestres de la conca mediterrània, una espècie altament protegida, a la Selva, al Maresme i a l'Alt Empordà. També han denunciat els tres propietaris dels animals, dues dones i un home, per un delicte contra la fauna protegida. La investigació va començar al juliol quan els Mossos van detectar a internet diversos anuncis de venda d'exemplars de tortuga terrestre mediterrània.

Amb les indagacions de la policia, els agents van identificar els tres propietaris de les tortugues anunciades i es van recuperar 22 exemplars. Una de les tortugues recuperades a l'Alt Empordà era un exemplar espoliat del medi i formava part d'un programa de recuperació de l'espècie. La tortuga mediterrània, l'espècie 'Testudo hermanni', està altament amenaçada d'extinció en el medi natural.

Per aquesta raó, aquesta espècie és objecte de diversos programes de conservació al territori català sota la tutela del departament de Territori i Sostenibilitat del Govern. Com que es tracta d'una espècie de fauna protegida per la normativa vigent, espoliar i recollir exemplars del medi natural i comprar o vendre exemplars o les seves parts (closques, ous, etc.) constitueix un delicte de l'article 334 del Codi Penal.

Cinc altres de les tortugues mediterrànies recuperades

La possessió d'exemplars d'aquesta espècie sense tenir la documentació pertinent també està prohibida. Només es poden tenir exemplars a casa de tortuga terrestre mediterrània si es disposa d'una autorització administrativa especial.

stats