Societat 23/09/2014

IU creu que Gallardón està "cessat": després de tombar-se la llei de l'avortament ja "no li queda res"

Celebren la mesura -"Rajoy només l'encerta quan rectifica", diu Llamazares- però recorda que al PP "li queda una bala a la recambra", el recurs al TC

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEsquerra Unida creu que el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, està "cessat" 'de facto' després de l'anunci per part del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de la reforma de l'avortament. El portaveu d'IU al Congrés, Gaspar Llamazares, considera que a Gallardón ja "no li queda res". Si tot i això no acaba dimitint, el diputat opina que de totes maneres estarà cessat "virtualment".

IU celebra la notícia tot i que recorda que al PP encara "li queda una bala a la recambra", el recurs contra la llei de Zapatero del 2010 presentat al Tribunal Constitucional.

"El PP i l'Església han llaçat un pols a la majoria de la societat espanyola però no han aconseguit imposar la seva moral individual sobre una societat que cada cop és més pluralista que reconeix el dret de la dona a decidir sobre la seva maternitat", ha assenyalat Llamazares als passadissos del Congrés. "Rajoy només l'encerta quan rectifica", ha afegit.

stats