Societat 07/07/2015

El PP aparta els diputats crítics amb la reforma 'light' de l'avortament de les votacions al Congrés

La comissió de Sanitat ha rebutjat totes les esmenes de l'oposició al projecte de llei

Efe
2 min
La manifestació 'provida' aquest diumenge a Madrid / @almudenanegro

MadridEl PP ha decidit aquest dimarts apartar els tres diputats pro vida que té a la comissió de Sanitat del Congrés per evitar discrepàncies de vot durant el debat de les esmenes de l'oposició a la reforma 'light' de l'avortament. Els populars han rebutjat, una per una i sense sorpreses, totes les esmenes presentades. D'aquesta manera, tira endavant el projecte de llei per impedir que les menors puguin interrompre el seu embaràs sense el consentiment dels seus pares. Fonts del grup popular han confirmat que els diputats Lourdes Méndez, Eva Durán i Antonio Gutiérrez Molina han estat substituïts perquè en comissió el vot és ponderat, de manera que el partit té vint parlamentaris i cada un en representa vuit del total del grup. Segons les mateixes fonts, aquesta substitució és lògica perquè no puguin disposar del vot de vuit companys.

Però el record de les diferències al grup popular durant la votació de la presa en consideració de la reforma de la llei de l'avortament encara és ben viu. El 14 d'abril fins a quatre diputats del PP, entre ells Méndez i Gutiérrez Molina, no van participar en la votació, mentre que Durán va votar-hi en contra, mostrant les diferències en el si del partit després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, decidís fer un pas enrere i no aprovar la reforma més restrictiva de l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón.

La majoria absoluta del PP ha rebutjat aquest dimarts en la comissió de Sanitat del Congrés les esmenes de supressió plantejades pel PSOE, l'Esquerra Plural, UPyD, PNB, ERC i BNG amb l'objectiu de mantenir l'actual llei de l'avortament –aprovada l'any 2010– en el reconeixement de la capacitat de les menors de 16 i 17 anys per avortar sense l'autorització dels seus progenitors o tutors legals.

Rebuig a les esmenes pro vida d'UPN

El PP també ha rebutjat les esmenes d'UPN orientades a fomentar les polítiques en defensa del dret a la vida de les dones embarassades que vulguin interrompre el seu embaràs i les esmenes de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per respectar el dret de les menors a decidir sobre el seu propi cos.

stats