Societat 25/01/2019

Un regidor denuncia l’alcalde d’Ascó per haver-li llançat una ampolla en un ple

El vot del regidor en contra d’un complex esportiu amb una inversió prevista de 13 milions d’euros va generar tensió

Acn
2 min

AscóEl regidor no adscrit del govern municipal d'Ascó, Josep Jaimot, ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra l'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, per haver-lo agredit llançant-li una ampolla d'aigua al final del ple municipal que es va celebrar aquest dimecres al migdia. La sessió va estar marcada per la tensió després que, de forma inesperada, Jaimot tombés amb el seu vot en contra el projecte estrella d'aquest mandat del seu propi equip de govern, el complex lúdic i esportiu, amb una inversió prevista de prop de 13 milions d'euros. Buixeda, que va acusar el regidor de traïció i va anunciar la seva expulsió del govern, ha emès aquest dijous un comunicat de disculpa assegurant que no tenia intenció d'agredir i que va ser un "gest desafortunat".

Jaimot va comparèixer davant la comissaria dels Mossos de Móra d'Ebre amb un informe mèdic per l'impacte d'una ampolla d'aigua de plàstic al braç esquerre.

El regidor no adscrit –anteriorment a les files d'ERC- va sorprendre els seus companys de govern amb el vot en contra del complex lúdic i esportiu al municipi. El projecte s'estava tramitant administrativament des de feia dos anys i mig, durant els quals no s'hi hauria mostrat mai contrari. El consistori, de fet, ja hi havia invertit un milió d'euros. Preveia construir un hotel, un restaurant, un alberg, un auditori, un poliesportiu i una piscina coberta, entre altres equipaments.

Jaimot, però, segons reitera el govern municipal, va canviar de parer. Després d'haver-se abstingut en la comissió informativa de la setmana passada, va adduir que era "massa agosarat", va mostrar els seus dubtes sobre la capacitat de poder-lo gestionar i va demanar un procés participatiu veïnal per tirar-lo endavant.

L'alcalde va qualificar de "traïció" el vot contrari del regidor. Va lamentar que un projecte que havia de dinamitzar econòmicament i turísticament el poble i crear llocs de treball es perdria, com també els diners invertits fins aquest moment. També va anunciar la seva intenció de fer fora del govern el regidor no adscrit, fet que deixaria els independents en minoria al capdavant del consistori.

Va ser en acabar aquest tens debat quan Buixeda, segons el regidor, li hauria llençat l'ampolla d'aigua. Les imatges recollides per les càmeres de vídeo de Vídeo Ascó TV han estat posades a disposició dels Mossos.

Aquest dimecres, el mateix alcalde ha emès un comunicat demanant disculpes per un gest que considera "desafortunat". Assegura que va colpejar l'ampolla sense intenció d'agredir Jaimot, però que va acabar mullant-lo a ell i a una regidora involuntàriament. Diu que, tot plegat, va ser fruit de la "tensió" acumulada durant el ple.

stats