Societat 30/01/2017

La regidora de Badalona Fàtima Taleb denuncia que és víctima de racisme i islamofòbia des de fa un any i mig

Taleb atribueix aquestes agressions al discurs de l'exalcalde de la població, Xavier García Albiol (PP), "que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l'odi i a dividir la ciutadania"

Europa Press
2 min
Els sis regidors de Badalona que han declarat davant del jutge, acompanyats de l'alcaldessa, Dolors Sabater

BadalonaLa regidora de Participació i Convivència de Badalona (Barcelona), Fàtima Taleb, ha assegurat haver estat víctima de diverses situacions de xenofòbia pel seu origen marroquí i la seva fe musulmana "des de fa un any i mig", l'última vegada la setmana passada.

En una carta publicada a la pàgina web del seu partit, Guanyem Badalona en Comú, recollida per Europa Press, exposa que dilluns passat va rebre insults i escopinades d'un home al mig del carrer, i dijous, tres dies després, una jove va començar a insultar-la, "a la qual cosa es van unir familiars seus i persones alienes que passaven pel carrer pensant que tenien el dret" de fer-ho. "Ha arribat el moment de denunciar públicament els actes de racisme i islamofòbia que estic patint", assegura, i justifica la publicació ara de la seva missiva per la doble agressió de la setmana passada.

Taleb atribueix aquestes agressions al discurs de l'exalcalde de la població, Xavier García Albiol (PP), "que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l'odi i a dividir la ciutadania" vinculant la pobresa, l'atur i la falta de seguretat a l'arribada de persones de procedència estrangera i fins i tot -afegeix- amb el terrorisme islàmic.

García Albiol, per la seva part, ha respost a través de Twitter i ha acusat Taleb "d'incompetència".

La regidora, que va arribar al govern municipal després de les eleccions del 2015, assegura que denunciarà aquests actes "racistes, xenòfobs, islamòfobs, que molta gent pateix cada dia en silenci" per la seva procedència.

Les últimes agressions

"Dilluns, a primera hora del matí, mentre caminava cap a la parada d'autobús per anar a complir el meu deure com a regidora, un home de manera brusca em va insultar, em va escopir i es va deixar anar sense que tingués temps de reaccionar", afirma Taleb.

El segon episodi s'ha produït, segons ella, dijous, quan una jove la va insultar "de manera agressiva" i s'hi van unir un grup de persones.

Nombrosos ciutadans anònims, així com polítics de diferents partits, s'han solidaritzat amb Taleb. Amb el hashtag #TotesSomFatima, les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport a la regidora de Badalona.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha mostrat el seu suport a la regidora i ha confirmat que si s'obren diligències per aquest cas, el Govern es personarà com a acusació particular. Ho ha dit en una piulada a Twitter.

stats