SOCIETAT
Societat 29/10/2012

Es reprenen les obres de la N-II entre Caldes i Sils amb les primeres màquines sobre el terreny

La primera fase se centrarà a anivellar els terrenys i preparar els accessos per després poder treballar a la mateixa calçada

Acn
2 min
Una de les màquines treballant de nou sobre el terreny de les obres de l'N-II aquesta tarda.

BarcelonaLes màquines tornen a trepitjar aquest dilluns el terreny de les obres empantanegades de la N-II entre Caldes i Sils, després que se signés fa pocs dies l'adjudicació de les obres, que han de durar 15 mesos. Durant aquests primers dies, els treballs se centraran a desbrossar i anivellar els terrenys, que es troben en un important estat de deixadesa després d'estar tres anys i mig sense màquines, així com en la millora dels accessos.

La previsió és que a partir de la setmana que ve es comencin a fer intervencions a la calçada actual de la N-II relacionades amb la millora del ferm i la senyalització per tal de garantir al màxim la seguretat dels vehicles. L'empresa adjudicatària és Acciona i el pressupost, 32,4 MEUR. Cinc màquines i set operaris han trepitjat de nou els terrenys, abandonats des del 2009, quan l'empresa que estava fent les obres va fer fallida. Durant tot aquest temps, s'han pogut veure estructures a mig muntar, terres mogudes i vorals malmesos.

Les primeres tasques consistiran a desbrossar, anivellar els terrenys i drenar alguns punts que ara tenen aigua estancada, així com en la millora dels accessos. A partir de la setmana que ve començaran les millores de seguretat i pavimentació de l'actual via de la N-II. Seran uns treballs que es faran en paral·lel i que són indispensables per dur a terme el desdoblament. La licitació de les obres estableix tot aquest treball durant un període de quinze mesos.

Les obres en aquest tram –de 6,6 km– estaven aturades des del 2009. El govern estatal va pressupostar per a aquest 2012 una partida de 15,9 MEUR per a aquest tram i en el pressupost de l'any que ve hi ha inclòs una partida pràcticament igual. La licitació d'aquest tram es va fer l'estiu del 2011 –amb el PSOE al govern de l'Estat– i es va adjudicar provisionalment dos dies abans de les eleccions generals del novembre del 2011. En aquell moment, l'adjudicació no era definitiva perquè les empreses van presentar pressupostos per sota del preu mínim de licitació, que va ser de 39 MEUR. Quan el PP va accedir al govern de Madrid va assegurar que aquestes obres s'adjudicarien abans d'acabar l'any.

L'adjudicació definitiva es va signar el 24 d'octubre passat i és el pas que ha permès desencallar una situació que des del territori i els partits polítics han denunciat de forma reiterada. De fet, el Consell Comarcal de la Selva ha portat l'estat de la carretera al seu pas per la comarca fins a la fiscalia.

stats