Societat 24/06/2013

Més de 200 assistències sanitàries per cremades i lesions per petards

Els serveis d'emergències reben 1.900 trucades, la majoria per focs i petites cremades relacionades amb els petards

Agències
2 min

BarcelonaMenys gent que altres anys a les platges i revetlla tranquil·la. Els efectes de la crisi i la meteorologia, amb un temps més fresc i insegur, s'han deixat notar: menys gent als carrers, menys cotxes a les carreteres, menys fogueres i menys petards. Els serveis d'emergències han rebut unes 1.900 trucades, la majoria per focs i petites cremades relacionades amb els petards. D'entre els incidents més greus destaca l'accident patit per un home a Torroella de Montgrí.

Entre els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil s'han rebut uns 1.900 avisos, i Protecció Civil ha obert més de 353 expedients. La majoria dels serveis efectuats pels equips d'emergència han estat per sufocar petits incendis de vegetació i elements de mobiliari urbà cremats per l'ús de pirotècnia.

D'entre els incidents més remarcables en destaquen dos: un a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per atendre un home amb cremades per petards i un a l'estació de Mollet-Sant Fost (Vallès Oriental) per un incendi en un camió.

L'home que s'ha hagut d'atendre a Torroella s'havia fet cremades a la cara, als braços i a les mans mentre manipulava petards, i l'han portat a l'Hospital de Palamós. L'avís s'ha rebut cap a un quart de dotze. Pel que fa al camió incendiat a l'estació de Mollet-Sant Fost, era al mig de la via fèrria i els bombers han pogut apagar el foc cap a un quart d'onze.

206 assistències sanitàries

Segons les dades detallades del departament de Salut, hi ha hagut 206 assistències sanitàries per cremades i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards. De les 206 persones ateses, 173 ho han estat a centres de les comarques de Barcelona, 13 als de Girona, 7 als centres de Lleida i 13 a les comarques de Tarragona.

Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 109 cremades lleus, 11 de greus, 32 traumatismes i/o amputacions i 54 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 64 menors d'11 anys i 38 adolescents d'entre 11 i 17 anys.

El 061 CatSalut Respon ha rebut 1.812 alertes entre les 20.00 h del vespre del 23 de juny i les 7.00 h del matí del 24, causades per 1.528 incidents diferents.

stats