Societat 08/05/2021

S'estavella una avioneta a les vies del tren de Sabadell

La pilot, que ha resultat ferida lleu, feia maniobres per aterrar a l'aeroport per problemes amb la pressió de l'oli

Ara
2 min
Imatge de l'avioneta a la via del tren cedida pel SEM.

BarcelonaUna dona ha resultat ferida menys greu aquest dissabte en un accident amb l'avioneta que pilotava i que s'ha estavellat contra les vies del tren de Sabadell durant les maniobres d’aterratge. Afortunadament, no passava cap comboi, però el sinistre ha obligat a tallar la circulació de les línies R4 i R12 entre Barberà del Vallès i Sabadell. L'aeronau accidentada s'havia enlairat a Reus, on havia d'aterrar, però el trajecte s'ha vist interromput per problemes amb la pressió d'oli i la pilot ha avisat que havia d'aterrar a Sabadell. Amb tot, no ha tingut marge de maniobra i ha caigut a les vies.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès la pilot, única tripulant de l’avioneta, que ha resultat ferida menys greu i ha sigut traslladada a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha rebut un avís a les 18.03 de l'aeroport de Sabadell indicant que activaven el seu pla d'emergències en alerta local a causa d'una avioneta biplaça que havia d'aterrar amb baixa pressió d'oli. Set minuts després, l'avioneta s'ha estavellat i ha quedat atrapada a les vies.

Imatge aèria de l'accident a les vies del tren de Sabadell.

Emergències hi ha desplaçat tres ambulàncies mentre que els Bombers de la Generalitat hi han enviat vuit dotacions. Finalment, només quatre s'han encarregat de tallar el subministrament de combustible del motor de l’aeronau. Al lloc dels fets també s’han desplegat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Sabadell. A més, Protecció Civil ha activat l’alerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya (Aerocat).

stats