Societat 24/09/2014

El BOE ja publica la dimissió de Gallardón

Sáenz de Santamaría pren les competències del ministeri de Justícia fins que Rafael Catalá sigui nomenat. La vicepresidenta del govern espanyol nega una crisi de govern i destaca que "tots els ministres han treballat en solidaritat, unió i fortalesa"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ja publica aquest dimecres la dimissió del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Ara mateix i fins que Rafael Catalá, fins ara secretari d'Estat d'infraestructures, sigui nomenat la setmana que ve, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, pren les competències del ministeri. En declaracions als passadissos del Congrés, la portaveu de l'executiu central ha lloat la tasca Gallardón, que en part ha estat el seu "cap" al capdavant de Justícia. "És una persona amb una gran visió política", ha assenyalat als passadissos del Congrés abans d'entrar a la sessió de control. Considera que el seu comiat de política no vol dir que abandoni els principis del PP, perquè "sempre ens ajudarà en el progrés".

Sáenz de Santamaría també ha volgut tancar files entorn la dimissió del ministre i ha assenyalat que "tots els ministres d'aquest govern han treballat en solidaritat, unió i fortalesa".

Sobre el substitut de Gallardón, Rafael Català, la vicepresidenta espanyola n'ha dit que és "una persona molt seriosa, solvent i amb ambició". Però considera que uns dels punts a favor del fins ara secretari d'Estat d'infraestructures és que "coneix aquesta casa".

stats