Societat 04/07/2020

La Sagrada Família homenatja el personal sanitari amb una visita exclusiva

Els responsables del temple veuen el futur amb incertesa per la falta de turistes

Ara
2 min
Alguns dels visitants del primer dia a la Sagrada Familia

BarcelonaCent catorze dies. Aquest és el temps que ha estat tancada la Sagrada Família arran de la pandèmia del covid-19. És el període més llarg de la seva història, exceptuant entre els anys 1936 i 1939. Era habitual, aquests dies, veure els voltants del gran temple de Gaudí, normalment cobert d'eixams de turistes, buit. Una imatge insòlita. Aquest dissabte, però, la Sagrada Família ha reobert finalment les portes en l'anomenada "Fase Homenatge", que té com objectiu reconèixer tots els que han contribuït a combatre la pandèmia, començant pels professionals de la salut. Aquests dies els col·legis de metges, infermeria, farmacèutics i fisioterapeutes han repartit més de 2.000 entrades i el personal sanitari ha sigut el primer a visitar l'edifici de manera exclusiva i gratuïta.

La "Fase Homenatge" continuarà el pròxim cap de setmana (11 i 12 de juliol) i s’ampliarà als agents dels diferents cossos que han vetllat per la seguretat a la ciutat, personal d’entitats socials i ONGs que han atès famílies i persones amb dificultats econòmiques, així com organitzacions empresarials i de comerciants que han mantingut els seus serveis oberts durant els últims mesos. En total s'hauran distribuït unes 12.000 entrades entre tots els col·lectius. A partir del 18 de juliol i fins a finals d'any ciutadans empadronats a Barcelona hi podran entrar també de manera gratuïta les tardes dels caps de setmana.

Obres aturades per la falta de turistes

El director general de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Xavier Martínez, s'ha mostrat inquiet pel futur del temple, ja que el flux de turistes no s'està produint, cosa que implica que no es reactivaran les obres. "Hi ha molta incertesa i tot just s'han obert les fronteres de la Unió Europea i de l'estat espanyol perquè vinguin els turistes", ha dit. També ha explicat que estan en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona, el Gremi d'Hotelers, agències de viatges i l'Agència Catalana de Turisme per fer un seguiment de l'evolució del turisme a la ciutat.

Martínez ha recordat que el finançament de les obres és a partir dels ingressos de les entrades i una condició prèvia a encetar l'activitat de la construcció és que l'activitat del turisme es reverteixi. "En aquest moment és molt indeterminat dir en quin moment tindrem la tornada dels visitants, però sabem que, abans de reprendre l'activitat de construcció, és necessari que els turistes vinguin a la ciutat de Barcelona. Per tant, haurem d'esperar", ha declarat.

Amb tot, Martínez ha afirmat que "avui toca parlar des de l'emoció" i ha rebut des de primera hora del matí els representants dels col·legis professionals, així com les primeres 750 persones del col·lectiu de sanitaris, que han vingut acompanyades de les seves famílies. El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, també ha donat la benvinguda als primers visitants a la façana del Naixement. "Vam pensar en oferir aquesta visita com una manera de donar gràcies a Déu per tota la feina que heu fet i per agrair-vos-la a vosaltres donant-vos aquesta oportunitat de visitar tranquil·lament la Sagrada Família", ha dit.

stats