Societat 11/03/2020

El Saló de l'Ensenyament s'ajorna com a mínim fins després de Setmana Santa

La fira d'orientació laboral s'havia de celebrar entre el 18 i el 22 de març

Ara
3 min
El Saló de l’Ensenyament arriba carregat 
 De novetats

BarcelonaEl Saló de l'Ensenyament, que s'havia de fer la setmana que ve, entre el 18 i el 22 de març, ha quedat ajornat pel coronavirus. Així ho ha decidit Fira de Barcelona, l'endemà que el departament d'Educació es retirés de l'esdeveniment i recomanés a totes les escoles i instituts que cancel·lin les visites programades en aquesta fira d'orientació laboral. Els alumnes d'ESO i batxillerat hi van, normalment amb sortides programades des dels seus centres, per conèixer l'oferta educativa de totes les universitats públiques i privades, els centres de formació professional i altres ofertes formatives.

Aquesta tarda hi ha prevista una reunió amb els responsables del departament i la secretaria d'Universitats per tancar una nova data, que en principi se situarà entre finals d'abril (després de Setmana Santa) i principis de maig, just abans del període de preinscripcions.

Fa un parell de setmanes, la Fira Aula, a Madrid, sí que es va poder celebrar.

La mesura també arriba el mateix dia que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha elevat aquest dimecres a fase d'alerta l'amenaça de propagació del coronavirus a Catalunya. "Seguim en una fase de contenció del virus, però hem decidit passar a fase d'alerta per establir noves mesures preventives", ha reconegut Torra. Davant un previsible augment dels contagis, el Govern ha elaborat un paquet de mesures pràcticament igual al que han decretat la Comunitat de Madrid, el País Basc i la Rioja, els territoris més afectats per la Covid-19 a l'Estat. Torra ha anunciat que, a partir de dijous, totes les activitats d'oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones se suspenen o s'ajornen. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior al miler de persones es podrà celebrar, però només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat. L'objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.

En canvi, per ara els centres educatius segueixen en funcionament. Dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, va dir que no està previst decretar immediatament el tancament d'escoles, com sí que s'ha fet a Madrid i a Vitòria. Tot i això, la consellera va deixar clar, però, que és una opció que no es pot descartar en funció de l'evolució de l'epidèmia.

Si es prengués la decisió de tancar les escoles, hauria d'anar acompanyada de la decisió de les famílies de prescindir, també, de les extraescolars, però va remarcar que de moment la prioritat és no haver d'arribar a aquest punt. La diferència amb el que passa a Madrid i en les dues localitats basques més afectades és que aquí es té més clara la cadena de transmissió dels contagis. "No és que ells ho hagin fet malament i nosaltres bé, però la realitat és que ara tenim un avantatge: podem preparar-nos", va explicar en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Esade suspèn les classes presencials als campus de Sant Cugat i de Pedralbes fins al 30 de març pel coronavirus

Sí que ha decidit suspendre les classes presencials Esade als campus de Sant Cugat i de Pedralbes fins al 30 de març pel coronavirus, i farà la seva activitat acadèmica en la modalitat en línia. L'escola de negocis ha pres aquesta decisió després que un alumne del centre del Vallès Occidental hagi donat positiu en les proves de coronavirus. El centre informa que aquest alumne no havia estat dins del campus en les últimes setmanes, però que sí que ha mantingut contacte amb alguns alumnes fora d'aquestes instal·lacions. A més, Esade també manté la mateixa situació al campus de Madrid seguint les indicacions de la comunitat. En aquest cas, també s'ofereixen classes en la modalitat en línia.

stats