Societat 17/03/2013

Medicina, odontologia i enginyeria, el més demanat al Saló de l'Ensenyament

65.000 persones han visitat el Saló, que ha tancat les portes aquest diumenge a Barcelona

Agències
2 min

BarcelonaLa nova FP dual i els cicles formatius relacionats amb sanitat, hostaleria, informàtica i serveis a la comunitat han centrat la majoria de les consultes de les 65.000 persones que han visitat el Saló de l'Ensenyament, que ha tancat les portes aquest diumenge a Barcelona. Quant a graus universitaris, els estudis de medicina, odontologia i les diferents branques d'enginyeria han estat els protagonistes d'aquesta edició, marcada per una creixent internacionalització dels estudis en resposta a un mercat laboral que es globalitza.

"El mercat laboral és cada vegada més internacional i any rere any veiem com els estudis oferts es van adaptant a aquest nou context: no solament creixen les disciplines a disposició dels estudiants, sinó també les especialitzacions dels estudis i matèries. En un moment d'incertesa, pares i alumnes volen encertar, escollir la millor opció per començar la seva carrera professional", assegura Roser Soley, directora del Saló.

La participació de 13 universitats xineses en el certamen ha estat una de les novetats més destacades d'enguany. Segons ha explicat Cheng Jiacai, director del Servei d'Intercanvis Escolars del ministeri d'Educació, pels estands d'aquests centres hi han passat més de 3.000 estudiants, que han mostrat un gran interès pels estudis de negocis internacionals, economia i enginyeries, principalment, a més de llengua i cultura xineses.

"Estem impressionats per l'alt nivell dels universitaris espanyols", explica Jiaca", no només per la seva formació tècnica, sinó també per la seva gran capacitat creativa i imaginativa". Jiacai també s'ha mostrat convençut que "els intercanvis i la cooperació en temes d'educació amb la Xina s'incrementaran de manera significativa en els pròxims anys".

Per la seva banda, al Saló dels Màsters i Postgraus, Futura, les universitats, escoles de negocis, centres de formació contínua i col·legis professionals van presentar fins dissabte els programes més nous de segon i tercer cicle que s'imparteixen arreu del món. En línies generals, els visitants s'han interessat principalment pels estudis de biomedicina, telecomunicacions, enginyeria, educació i ciències de la salut.

Formació i recerca d'ocupació

Futura ha comptat aquest any amb un ampli programa de conferències i tallers per donar a conèixer les últimes tendències del mercat laboral nacional i internacional. En aquesta línia, el saló ha tornat a organitzar el Fòrum del Treball amb la col·laboració de Barcelona Activa.

Segons Pilar Dueso de l'Àrea d'Economia, Empresa i Ocupació d'aquesta entitat, "molts dels visitants que s'han acostat al nostre estand eren joves estudiants d'últim curs de carrera que demanaven informació sobre la possibilitat de compaginar una futura especialització acadèmica amb la recerca activa de treball". Així mateix, les sessions informatives que s'han desenvolupat en el marc de Futura han tingut un gran seguiment, com la del portal InfoJobs, sobre la cerca de treball a l'estranger, en la qual han participat un centenar de persones.

Més de 65.000 estudiants, familiars i professors han visitat el Saló de l'Ensenyament. Per part seva, Futura va rebre fins dissabte la visita de més de 5.000 persones. Els dos salons estan integrats dins la Setmana de la Formació i el Treball que, en total, ha reunit més de 70.000 visitants i 215 expositors.

stats