Ara _castells
Societat 21/06/2022

Salt de qualitat dels Minyons de Terrassa

Els egarencs estrenen el 2d8f i el 5d8 i ja pensen en els castells de nou

3 min
Imatge del cinc de vuit que els Minyons de Terrassa van descarregar ahir a Cornellà, el seu primer de la temporada.

La gamma alta de vuit és cada vegada més una constant en les places castelleres, i la proximitat de les cites destacades de l’estiu també impulsa les colles a apujar la marxa. Els Minyons de Terrassa s’han afegit aquest cap de setmana a aquesta categoria, mentre els Castellers de Vilafranca i els Moixiganguers d’Igualada han continuat mostrant el seu bon estat de forma.

Els de la camisa malva van tancar ahir el seu mes de juny apujant el nivell per arribar en el millor estat de forma possible a la seva festa major, el primer cap de setmana de juliol. Amb aquest objectiu, van estrenar el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8 d’una sola tacada a la Festa Major de Corpus de Cornellà de Llobregat. El dos folrat es va executar amb un tremolí constant i es va haver de treballar en tot moment. El cinc, en canvi, es va completar amb rapidesa i va permetre que el tronc pràcticament no tingués temps de patir. Tot i tenir el 7 de 8 en cartera, els egarencs van preferir tancar l’actuació amb el 3 de 8 amb l’objectiu de rodar-lo al màxim per poder-lo alçar un pis d’aquí dues setmanes.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró pràcticament van calcar l’actuació de la setmana passada a Berga , amb el 2 de 7 i el 4 de 8 descarregats, a més del 4 de 7 amb agulla, dels quals només el dos va oferir un petit tremolí constant, però que van poder controlar. Els Castellers de Cornellà van aprofitar una de les cites més destacades del seu calendari per completar el primer 4 de 7 del curs.

Els Moixiganguers no s’aturen

Una de les colles que també acumulen una temporada a gran ritme són els Moixiganguers d’Igualada. Ahir van escriure una nova pàgina a la seva història a Vilanova i la Geltrú amb el primer 7 de 8 descarregat dels vint-i-set anys de la colla, que es va executar amb suficiència.

L’actuació, però, va ser agredolça, ja que el pilar de 6 els va quedar novament carregat. D’aquesta manera, els igualadins el van coronar per quart cop a la seva història, però segueixen sense poder-lo completar. En la primera ronda, a més, van ensopegar amb el 2 de 8 amb folre, que es va anar obrint a nivell de quarts i va acabar cedint quan sortien dosos. Van tancar les rondes de castells amb el 3 de 8.

En aquesta mateixa diada, la Jove de Tarragona va renunciar al 4 de 8 a causa de diferents baixes, tot i que van poder estrenar el 9 de 7 i el 7 de 7. Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat tampoc van poder fer el 2 de 7, que van desmuntar en segona ronda, i van tenir el 5 de 7 com a millor castell. Els amfitrions, els Bordegassos, van estrenar justament aquest 5 de 7 des de la represa.

Els verds brillen al País Basc

Els Castellers de Vilafranca van tornar a fer una demostració de força aquest cap de setmana amb una triple actuació al País Basc. En tres dies els verds van assolir nou castells de vuit, entre els quals destaca el 5 de 8 de dissabte a Hondarribia. A més, van sumar tres 2 de 8 amb folre, dos 3 de 8 i tres 4 de 8.

Els penedesencs, per tant, tanquen un mes de juny de gran nivell i consolidant actuació darrere actuació els castells de la gamma alta de vuit, tot i la dificultat d’haver fet només una actuació a Catalunya. Les pròximes setmanes, per tant, estaran marcades pels castells de nou, que els verds volen estrenar el 2 de juliol a la diada del Pla de la Seu de Tarragona.

stats