El centre diu que obrirà progressivament els llits i quiròfans tancats durant l'estiu

L'Hospital de Bellvitge agraeix la "disponibilitat" dels cirurgians que s'han ofert a operar gratis

Tot i que agraeix el gest, la direcció de l'Hospital de Bellvitge reconeix que el muntatge d'una operació és molt complex. No obstant això, assegura que ja s'estan obrint els llits i quiròfans que havien estat tancats durant l'estiu i es donarà prioritat a les operacions de càncer

La direcció de l'Hospital de Bellvitge s'ha reunit aquest matí per consensuar un comunicat de resposta a l'oferiment que han fet alguns cirurgians del centre d'operar gratis per alleugerir les llistes d'espera de cirurgia oncològica. El temps d'espera per a operacions de càncer de fetge, pulmó o esòfag és ja d'entre dos i tres mesos, quan abans dels tancaments d'estiu era "d'entre 30 i 40 dies", segons han denunciat els mateixos professionals.

Els gerents de Bellvitge agraeixen "la disponibilitat" dels professionals però reconeixen que el muntatge d'una operació és molt complex i requereix la feina de molts altres professionals a part dels cirurgians, cosa que dificulta que això sigui possible.

No obstant això, un portaveu de l'hospital assegura que s'estan obrint "progressivament" els llits i quiròfans tancats durant l'estiu "per donar resposta a les necessitats assistencials. S'està recuperant la capacitat de donar resposta a les demandes de la llista d'espera", i especialment de cirurgia oncològica, que "és una de les principals prioritats", asseguren fonts de l'Hospital de Bellvitge. El centre no nega l'augment de les llistes d'espera que denuncien els professionals.